Liverpool is zeker: Origi blijft

Zijn Champions Leagueheld blijft ­langer. Liverpool gaat ervan uit dat Divock Origi (24) na de interlands snel een opgewaardeerd contract tekent. De onderhandelingen lopen vlot. Tussen de ­lijnen door zegt de Duivel hetzelfde: “Ik voel waardering.”

Vijf jaar nadat hij zijn eerste handtekening zette, verwacht Liverpool er gauw een tweede. Op Anfield klinkt het dat de gesprekken over een nieuw contract ondertussen vergevorderd zijn. Een sluitend ­akkoord is er nog niet, maar binnen de club verwachten ze geen onoverkomelijke obstakels meer.

Zoals Divock Origi gisteren op de persconferentie toegaf, ligt er een contactvoorstel op tafel. «Liverpool heeft de eerste stap gezet», zegt hij. Dat gebeurde kort na zijn dubbel in de halve finales van de Champions League tegen Barcelona. The Reds gaven toen al aan snel te willen handelen. Nadat hij in het begin van het seizoen bijna verkommerde bij de U23 heeft hij de voorbije maanden iedereen overtuigd. In januari mocht hij plots niet meer weg. Nu hoopt Liverpool hem te belonen voor zijn belangrijke goals in Premier en Champions League met een langdurige overeenkomst, verbeterd salaris en lucratieve bonussen.

Origi’s eerste contract bij Liverpool was 55.000 pond bruto per week waard, zo’n 62.000 euro in zijn eerste seizoen. Een salaris dat met bonussen geleidelijk opliep. Bij elke basisplaats kreeg hij een premie van zo’n 6.000 euro, bij elke invalbeurt zo’n 3.000 euro. En telkens hij de kaap van 20 goals rondt, betaalt zijn club een bonus van 310.000 euro. Die cijfers ­zullen nu gevoeliger hoger liggen. Een weekloon van vijf wordt er nu één van zes getallen — ­Salah is de topverdiener met 225.000 euro.

Bovendien kan Jürgen Klopp hem volgend seizoen meer speelminuten garanderen. Daniel Sturridge, zijn voornaamste concurrent, kreeg geen nieuw contract en de voorbije maanden was hij in de ­pikorde al over de Engelsman ­gewipt. In de plannen van zijn trainer is Origi nu de eerste invaller wanneer één van zijn drie aanvallers, Salah, Sadio Mané of Bobby ­Firmino, uitvalt of aan rust toe is. Door het drukke programma, met onder andere ook een WK voor clubs midden in de Engelse kalender, zal Origi volgend seizoen sowieso meer aan spelen toekomen. De club plant geen fors transfer­offensief deze zomer. Ook geen back-up van zijn niveau voorin. De Rode Duivel is zeker van zijn plaatsje op de tweede rij.

Een rol waar hij best mee kan ­leven. Gisteren liet hij nog niet in zijn kaarten kijken, maar tussen de lijnen las je mee. «Ik weet nog niet of ik zal blijven», zei hij. «Ik voel veel waardering. Nu is het aan mij om te praten. Met mijn entourage en de club. We zullen zien of we eruit raken, maar ik wil me eerst focussen op de Rode Duivels. Ik voel me goed bij Liverpool en dat vind ik belangrijk. Bovendien hebben we met Jürgen Klopp een topcoach. Ik heb persoonlijke doelen in mijn hoofd, maar ik zal altijd het team eerst zetten. Ik moet nog stappen zetten. Ik zal binnenkort een beslissing nemen, maar zie dat niet als een dilemma.»

Bij Liverpool voelen ze dat aan. Daar wachten ze op de krabbel van hun finaleheld. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.