Liverpool biedt boegbeeld nieuw contract

Coach Brendan Rodgers (l) bevestigt dat Liverpool het aflopende contract van Steven Gerrard (r) wil verlengen
AFP Coach Brendan Rodgers (l) bevestigt dat Liverpool het aflopende contract van Steven Gerrard (r) wil verlengen
Liverpool wil het aflopende contract van sterspeler Steven Gerrard (34) verlengen. Dat heeft Brendan Rodgers, manager van de Reds, vandaag bevestigd tijdens een persbabbel. Gerrard ligt nog tot mei 2015 onder contract op Anfield Road en had al gedreigd met een vertrek als er niet snel een nieuw voorstel op tafel zou komen.

"Ik ben nog niet van plan afscheid te nemen van het voetbal. Het is afwachten of mijn toekomst bij Liverpool ligt. Zij hebben de sleutel in handen", had de middenvelder onlangs verklaard. Liverpool speelt dus kort op de bal en biedt zijn uithangbord een nieuwe verbintenis. Gerrard krijgt volgens Brendan Rodgers "ruim de tijd" om een antwoord te geven.

Steven Gerrard is een jeugdproduct van Liverpool. De Engelsman, die na het WK in Brazilië afhaakte als international, debuteerde in 1998 in het eerste elftal. Hij is sindsdien goed voor bijna 500 competitiewedstrijden en meer dan 100 Premier League-goals in het rode shirt. Op zijn erelijst staan onder meer de Champions League ('05), de UEFA Cup ('01) en twee FA Cups. Drie keer werd Gerrard met Liverpool Engels vicekampioen.