Lionel Messi maakte exact 15 jaar geleden zijn debuut voor Barcelona

16 oktober 2004. Ene Lionel Messi maakt exact vijftien jaar geleden zijn debuut voor FC Barcelona. De rest is geschiedenis.

We keren vijftien jaar terug in de tijd. Minuut 82 in het competitieduel tussen Barcelona en stadsgenoot Espanyol. Barça-coach Frank Rijkaard spreekt de 17-jarige Messi aan: “Leo, je komt erin voor Deco.” De Argentijn springt omhoog, z’n kinderdroom gaat in vervulling.  Messi, met rugnummer 30, betreedt het terrein. Hij is daarmee de op één na jongste debutant aller tijden van Barcelona. Tien minuten later zit de wedstrijd erop. De Catalanen winnen met 0-1, Messi (die amper opviel) stapt tevreden van het veld.

Pas zeven maanden later maakt Messi zijn eerste goal voor de Blaugrana. De Argentijn treft raak, op aangeven van Ronaldinho, tegen Albacete. Het begin van een tijdperk. Intussen zit hij aan 604 doelpunten, en dat in amper 692 duels bij Barça.

Speciale schoenen

Ook Adidas vergeet het jubileum van Messi niet. Ter gelegenheid maakten ze exclusieve voetbalschoenen waarmee ‘de Vlo’ zaterdag met Barcelona zal aantreden in het uitduel tegen Eibar en volgende week woensdag in de uitwedstrijd van de Champions League tegen Slavia Praag. “En het is nog niet voorbij”, waarschuwde Messi zijn tegenstanders in het reclamespotje. Messi, nog steeds vol ambitie... 

De speciale schoenen
Adidas De speciale schoenen
rv6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Marc Suys, voor mij was de Spaanse competitie nog spannender dan welke EK of WK. Maar je hebt wel gelijk dat het zonde is dat zowel C.Ronaldo en Messi geen WK hebben gewonnen met hun land. George Best, Johan Cruyff wonnen ook nooit een WK of EK. Maar dat maakt hun als voetballer niet minder dan een speler die wel een WK of EK hebben gewonnen. Als voetballiefhebber interseert mij dat minder hoeveel en wat zij allemaal gewonnen hebben. Ik geniet van dit soort spelers.

 • bart bonero

  Niemand komt in de buurt van Messi en CR7.. Ik heb er veel gezien die het hadden gekunt, maar blessures of te veel feesten hebben dat verpest.. (Ronaldinho, R9, Maradona..)

 • Marc Suys

  Volledig mee eens Carlos. Alleen jammer dat Messi met Argentinië, toch een groter voeballand dan Portugal geen enkele prijs gewonnen heeft. Dit ontbreekt toch op zijn palmares. Jammer maar helaas.

 • rik cappelle

  De dag dat het voetbal 'heruit' gevonden werd.

 • Carlos Simonis

  Samen met C.Ronaldo de allergrootste voetballers in de history. C.Ronaldo een meester in het afwerken van doelpunten van een ongekend hoog niveau, en Messi met zijn geniale dribbels, scoringsvermogen en assists. Deze twee grootheden doen het bijna 15 jaar lang op het allerhoogste niveau, dit is ongekend, en gaan wij dat nooit meer meemaken. Wat een voetbalgenot hebben zij aan ons gegeven. En nee, ik ben geen supporter, wel een liefhebber van uitzonderlijke talenten.