Lionel Messi hangt na uitspraak van corruptie een schorsing van 2 jaar boven het hoofd

Messi kreeg rood in de strijd om de derde plaats tegen Chili.
AFP Messi kreeg rood in de strijd om de derde plaats tegen Chili.
De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) is niet van plan de straffe uitspraken van Lionel Messi tijdens de Copa América blauw blauw te laten. Er hangt Messi, die rood kreeg in de troostfinale tegen Chili, een schorsing van twee jaar boven het hoofd. 

Een corrupte boel, zo noemde Leo Messi de Copa América nadat Argentinië het brons had gepakt via een 2-1-zege tegen Chili. De ster van Barça weigerde zijn medaille af te halen en sprak in de mixed zone harde woorden: “Deze Copa is bedoeld om Brazilië te laten winnen. Hopelijk beïnvloeden de refs en de VAR ook de finale niet en kan Peru eerlijk strijden, maar ik vrees dat dit onwaarschijnlijk is.” Ook na de clash tegen Brazilië stelde Messi de refs aan de kaak. Argentinië zag zich toen mogelijk twee penalty’s ontnomen - fases waarbij ook de VAR niet ingreep. “Mogelijk speelde wat ik zei na de match tegen Brazilië mee om me rood te geven.”

Toen Barcelona ons met 6-1 klopte en Messi de ref constant bespeelde, hoorde ik hem toch niet klagen

Thiago Silva, verdediger van Brazilië en PSG

En ook: “Er was een gebrek aan respect richting Argentinië tijdens deze Copa. We konden het ongetwijfeld beter doen, maar we mochten de finale gewoon niet spelen. Corruptie en de VAR zorgen ervoor dat de fans niet langer van het voetbal kunnen genieten. Dit maakt de sport kapot.”

Braziliaanse fans spotten met Messi tijdens de gewonnen finale tegen Peru.
AP Braziliaanse fans spotten met Messi tijdens de gewonnen finale tegen Peru.

De CONMEBOL tilt zwaar aan de uitspraken van Messi en is van plan strikt de regels te volgen, zo schrijft het Spaanse AS. In het reglement staat dat het verboden is de bond als institutie of bestuursleden ervan zwart te maken. Zo hangt Messi een schorsing van twee jaar boven het hoofd, waardoor hij Argentiniës kwalificatie richting het WK 2022 en de Copa América van volgend jaar, die doorgaat in Argentinië en Colombia, zou missen. “De beschuldigingen van Messi duiden op een gebrek aan respect voor de competitie, aan alle deelnemende voetballers en aan de vele honderden leden die zich inzetten voor CONMEBOL, een bond die zich sinds 2016 inzet om het Zuid-Amerikaanse voetbal zo transparant en professioneel mogelijk te ontwikkelen.”

rv

Thiago Silva, verdediger die met Brazilië de finale won van Peru, reageerde na de thuiszege op de uitlatingen van Messi. “Als voetballer leggen we na een nederlaag al te makkelijk de schuld elders. Ik denk niet dat hij het uit wrok gezegd heeft, maar hij heeft er ons wel mee gekwetst. In de 6-1 die we met PSG in Barcelona kregen (de zogenaamde remontada, nvdr) bespeelde Messi constant de scheidsrechter. Tot op het ridicule af. Nadien zeiden wij toch ook niet dat de ref in het voordeel van Barça floot? Ik vind wel dat hij wat meer respect mag tonen. Brazilië heeft niet voor niets vijf sterren (verwijzend naar de vijf WK-zeges, nvdr) op het shirt. Niet één daarvan is gestolen, maar afgedwongen op het veld.” 

Bekijk hier de mooiste vrije trappen van Lionel Messi:
74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  De CONMEBOL durft nu wel Messi te schorsen, omdat ze weten dat hij al 32 jaar oud is, en de plannen al had om het Argentijns team te verlaten. Was hij jonger geweest dat was een geldboeten gekomen. En het woordje respect wordt tegenwoordig te pas en onpas genoemd. Mijn maag begint al te draaien als ik het woordje respect hoor. Deze overtreding gebeurt met regelmaat op de voetbalvelden, en ik heb een scheidsrechter zelden of nooit rood zien trekken, behalve deze scheids dan. Misselijkmakend.

 • Frans Peeters

  Dictator voetbalbond heeft gesproken

 • Jurgen Latet

  Eindelijk iedereen ziet het en niemand durft iets te zeggen zelfs de var is corrupt, 1 scheidsrechters moeten alleen de speeregels toepassen niet meer niet minder en heren een lichte fout is ook fout hoe licht deze ook is truitje uit trekken kost Geel iemand vast houden in het doelgebied is een fout dus strafschop hoe licht ook.

 • lottie Guillaume

  Tja zelfs een speler als Messi denkt verheven te zijn boven alles en iedereen. Dus Brazillie is de terechte winnaar van deze competitie. Een gepaste straf voor deze speler is op zijn plaats. Hij toont geen enkele respect voor de andere spelers van dit tornooi. Wil je respect krijgen toon dan zelf meer respect.

 • George Haymann

  Dat is typisch de werkwijze van de voetbalmaffia (blatter, platini, braziliaanse bond): wie de waarheid durft te zeggen wordt bedreigd met broodroof.