Wat een verrassing: niet PSG, wel Rennes wint beker in Frankrijk nadat licht bij Mbappé even hélemaal uit gaat

Photo News
Stade Rennes heeft gisteren verrassend de Franse bekerfinale gewonnen. In het Stade de France in Parijs versloeg de nummer elf van de competitie kampioen Paris Saint-Germain. Rennes deed dat in een strafschoppenreeks met 6-5, nadat de stand na 120 minuten 2-2 was. Kylian Mbappé en Neymar Jr., toch dé twee sterspelers bij PSG, speelden een negatieve hoofdrol.

Rennes nam zes strafschoppen en benutte ze allemaal. Christopher Nkundu van PSG was de enige die miste.
Kylian Mbappé van PSG kreeg vlak voor het einde van de verlenging een rode kaart, wegens een grove overtreding op Damien Da Silva. Scheidsrechter Ruddy Buquet gaf ook nog eens elf gele kaarten, waarvan zeven aan spelers van Rennes.

Neymar, terug als basisspeler, speelde in de openingsfase een vooraanstaande rol. De 1-0 van landgenoot Dani Alves bereidde de Braziliaan voor. De 2-0 maakte hij zelf, op aangeven van de Argentijn Angel Di Maria. Zo leek het verschil eigenlijk al na 21 minuten gemaakt. Maar vlak voor rust kwam Rennes terug, door een eigen doelpunt van Presnel Kimpembe. Halverwege de tweede helft maakte Mexer de 2-2. PSG-verdediger Thomas Meunier stond niet op het wedstrijdblad. De Rode Duivel maakte twee weken terug tegen Rijsel zijn wederoptreden na een knieblessure, maar moest toen nog voor de rust opnieuw naar de kant.

Neymar clasht met fan

Ook Neymar Jr., die andere ster bij de Parijzenaars, liet zich van zijn kleinste kant zien, zij het dan na de match. Toen hij als verliezend finalist zijn medaille mocht gaan ophalen, kreeg hij het aan de stok met een supporter. “Leer voetballen, Neymar”, zou de man hebben geroepen. Beelden die door ommestaanders natuurlijk meteen werden vastgelegd. Al moet het ook gezegd dat het ‘slachtoffer’, een man van rond de 40 jaar, duidelijk de confrontatie zocht met de Parijse sterren door hen grove beledigingen naar het hoofd te slingeren - telefoon in de hand, om een sensationeel filmpje te schieten. Hij kreeg wat hij wou: zijn beelden gaan inmiddels wel viraal. Aandacht gezocht, aandacht gekregen. Zielig van de filmer. Dom van Neymar om in diens val te lopen.

Neymar reageerde een dag later op Instagram. “Heb ik slecht gereageerd? Ja. Maar niemand zou hier onverschillig bij blijven”, schreef de Braziliaan als commentaar bij de Instagrampost van een vriend, die het voor hem op nam. 

 Neymar (centraal) en Dani Alves (rechts) scoorden allebei, maar werden voortijdig naar de kant gehaald door coach Tüchel.
Photo News Neymar (centraal) en Dani Alves (rechts) scoorden allebei, maar werden voortijdig naar de kant gehaald door coach Tüchel.
Photo News
Photo News
AFP
Photo News
Photo News
Photo News
AFP
AFP25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Dikke proficiat Rennes met de beker Neymar en mbappe grote voetballers maar kleine zielig hersenloos pipo's Geen respect noch opvoeding ...

 • Carlos Coltrane

  Lekker belangrijk, wat spelers buiten het veld doen. Hoezo voorbeeld functie ?? Weleens de supporters gehoord in de stadions? Volwassen mannen die schelden en tieren met vreselijke ziektes waar hun kinderen erbij staan. Natuurlijk moet een voetballer daar boven staan, en soms zijn het net mensen die hun boekje te buiten gaan.

 • Jos Vangeel

  Go rennes

 • Nico Dakman

  Een ploeg gaat slechter voetballen als er een paar spelers meer dan het dubbele of vierdubbele verdienen. Net zoals bij Man u wacht een heel slechte periode.

 • Bart Karmel

  Die filmer levenslang stadionverbod.