UEFA heropent onderzoek naar miljoenentransfers Neymar en Mbappé

Photo News
De UEFA heropent het onderzoek naar de financiën van Paris Saint-Germain en de miljoenentransfers van de Braziliaan Neymar en de Fransman Kylian Mbappé.

Op 13 juni besliste de onderzoekskamer van het UEFA-orgaan CFCB (Club Financial Control Body) het Financial Fair Play-onderzoek naar PSG af te sluiten. Er werden toen geen sancties opgelegd aan de Franse topclub. De analyse van de financiële toestand van PSG werd in goede banen geleid door ex-premier Yves Leterme.

Nu besliste José Narciso da Cunha Rodrigues, de Portugese voorzitter van het CFCB, om het dossier te herbekijken. Dat zal onder zijn voorzitterschap gedaan worden door de strafkamer van hetzelfde UEFA-orgaan. Op zijn website benadrukt de UEFA dat het nieuwe onderzoek "zonder vooringenomenheid" zal gevoerd worden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Politici....het blijven zakkenvullers...

 • paul van de velde

  Beginnen ze eindelijk te snappen dat voetbal een middel is om geld wit te wassen? Dat weten wij reeds jaren.

 • wim rooyakkers

  UEFA kan beter een onderzoek beginnen tegen de FIFA.

 • FRANCIS vanoverschelde

  Neymar de spartelende vis op droog land . Sul

 • Marc LInden

  als politici een onderzoek leiden dan wordt er niets gevonden. onderzoek ook misschien eens de verborgen staatssteun van Spanje aan Real. Regelrechte concurrentievervalsing. De huur van hun stadion die telkens opnieuw wordt kwijtgescholden maakt geld vrij voor betere spelers. Politici laten onderzoeken. Kunnen nog iets bijverdienen ook