Tielemans voelt zich goed in Monaco: "Het wordt moeilijk om beter te doen dan Scifo"


Y. Tielemans : "On voit que c'est un top club" par ASMONACOFC

Niet alleen de Belgische ploegen zijn al aan hun voorbereiding begonnen. Dat is ook het geval bij AS Monaco, de nieuwe club van Youri Tielemans. "Voorlopig gaat alles goed, we werken hard. Er is veel intensiteit, de trainingen zijn op een hoog niveau, de organisatie is uitstekend. Alles is dus aanwezig om ons zo goed mogelijk op het veld te krijgen. Je merkt dat dit hier een topclub is", doet de middenvelder voor het eerst zijn verhaal.

Ondertussen heeft Tielemans al enkele oefenwedstrijden achter de rug. "Ik was rustig aan de bal. Dergelijke oefenwedstrijden zijn er vooral om ritme op te doen. Het doet deugd om terug op het veld te staan en dan al zeker met mijn nieuwe ploegmaats", aldus Tielemans.

Met zijn transfer naar Monaco treedt Tielemans ook in de voetsporen van Enzo Scifo. "Enzo was gedurende anderhalf jaar mijn trainer bij de nationale beloften, ik ken hem dus goed. Hij was een uitstekende speler en een grote persoonlijkheid. Het doet plezier om in zijn voetsporen te treden. Ik hoop hier minstens even goed of zelfs nog beter te doen dan Enzo, maar dat zal erg moeilijk worden", aldus Tielemans.