Thomas Foket na stunt tegen PSG op verjaardag: "'Efkes' zot, toch”

AFP
Verjaren in stijl, heet dat. Op de dag dat Thomas Foket 25 werd, neutraliseerde hij Neymar Junior, klopte-ie met Reims een aantal sterren van PSG (0-2) en gaf hij een assist. Hiep hiep hiep...

‘t Is weinigen gegeven: gaan winnen in het Parc des Princes. “PSG had in de Ligue 1 al meer dan een jaar niet meer verloren op eigen veld”, merkt Foket fijntjes op - hoorbaar nog nagenietend. “De vreugde was enorm. Oké, niet alle sterren deden mee, maar dan nog. Neymar, Di María, Bernat,... ‘Efkes’ zot, toch. (enthousiast) Bovendien was onze zege niet onverdiend. Het balbezit was wel voor hen, wij hadden de meeste kansen. Hun coach (Tuchel, red.) heeft nadien ook toegegeven dat we de drie punten niet gestolen hadden.”

Voor Stade Reims - vorig seizoen nog promovendus - nu al hét bravourestuk van het jaar, voor Foket een onvergetelijke avond. Uitgerekend op de dag dat hij zijn 25ste verjaardag vierde. “Alles viel samen”, glundert hij. “Zeker met die assist in de slotminuten. Bij PSG hadden ze dit niet zien aankomen, hoor. Ik ben sowieso niet de man die na affluiten van shirtje wil wisselen - daar doe ik niet aan mee, zelfs al heet mijn tegenstander Neymar. Trouwens, stel dat ik zijn shirtje gewild had, ik had de kans niet gekregen. Terwijl wij gaan vieren waren met onze fans, was iedereen van PSG al naar binnen. Ze zijn niet eens meer tot bij hun supporters geweest”, zag Foket, die anderhalf uur op zijn hoede was met de Braziliaanse wereldster in zijn buurt. “Het spookt de hele tijd in je hoofd: oppassen! Omdat je weet dat hij zelfs in de laatste seconde kan toeslaan, zoals die omhaal waar Matz (Sels, red.) kansloos tegen was (PSG won zo alsnog van Strasbourg met 1-0, red.). Telkens Neymar aan de bal kwam, was het ook bij ons alle hens aan dek. Zó vinnig, zó snel dat hij is. Maar we hebben hem goed opgevangen.”

Rode Duivels

Het exploot zal ook de bondscoach niet ontgaan zijn. “Of ik nog van de Duivels droom? Ik hoop er niet op, als ik zie wie daar allemaal rondloopt. Echt waar. Ik ben niet bezig met de nationale ploeg. Het enige wat ik kan doen, is met prestaties als deze weer in de schijnwerpers te komen.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc teirlynck

  Proficiat Thomas

 • Lars Knppng

  Hopelijk wordt hij snel terug opgepikt door Roberto Martinez!! Speelt al weken op een hoog niveau. Of moet hij op de bank gaan zitten bij een topclub zoals Meunier? Of in een veel mindere competitie gaan spelen zoals Castagne? Thomas Foket verdient zijn plaats bij de Rode Duivels!! #freeThomasFoket

 • Remus Bogaert

  Mooi gedaan van Thomas F, het toont dat Neymar jr ook maar een mens met 2 voeten is en op te vangen.

 • Devos Tom

  Staat tenminste met voetjes op de grond