Sterke Sels wint pleit van scorende Tielemans en Chadli, Henry heeft als nieuwe Monaco-coach werk op de plank voor CL-duel met Club Brugge

REUTERS
RC Strasbourg Alsace
STR
RC Strasbourg Alsace STR
2
1
AS Monaco ASM
ASM
AS Monaco
Thierry Henry heeft in het Prinsdom niet meteen voor de grote ommekeer kunnen zorgen. Op het veld van Strasbourg ging Monaco met een scorende Tielemans én Chadli aan de aftrap met 2-1 de boot in. Die andere landgenoot Matz Sels was met enkele prima parades meermaals de boeman. 

Henry rekende voor zijn eerste opdracht bij AS Monaco op Youri Tielemans én Nacer Chadli. De Rode Duivels aan zet dus, maar na een kwartier greep het duo zich al naar de haren. Gelegenheidsdoelman Sy had zeep aan de handschoenen, Thomasson kon een feestje bouwen. Op het halfuur herstelden de geteisterde Monegasken het evenwicht, maar prompt lag er een andere landgenoot dwars. Vooral op een ziedend schot van Aholou was de parade van Matz Sels om van te smullen. Henry coachte actief, maar kon niet vermijden dat Monaco met een achterstand de kleedkamers indook - ze waren het intussen wel gewend. 

AFP

Wondermiddel?

Na rust de ommezwaai? Neen. Naast een prima Sels stond immers ook zijn verdediging pal. Tot twee keer toe keerde Lala het leer op de lijn. Toen Grandsir na een invalbeurt van exact één minuut en 51 seconden met een rode prent quasi meteen rechtsomkeer mocht maken, werd de klus nog wat moeilijker. Ofwel: onmogelijk. Strasbourg kwam nooit in de problemen en legde vijf minuten voor het einde de partij in een beslissende plooi: Mothiba toverde een beteuterd gezicht bij Henry tevoorschijn. Tielemans verzilverde in blessuretijd nog een penalty, maar een punt konden de Monegasken niet meer in de wacht slepen. 

Woensdag ontvangt Club Brugge Monaco voor de derde speeldag in de Champions League. Dé kans om punten te scoren voor blauw-zwart op het kampioenenbal. Met een 6 op 30 bengelt Monaco immers helemaal onderaan in de Ligue 1. Tenzij Henry snel een wondermiddeltje vindt. Mogelijk reist Falcao trouwens niet af naar België, hij viel geblesseerd uit. 

Laurent Ciman ging met Dijon met 1-2 onderuit tegen Lille. Ciman speelde de hele wedstrijd voor Dijon, dat pas zestiende staat in de stand.

AFP
Photo News
AFP
AFP
AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harry Vankrinkelen

  Jan Dewolf Thierry Henry had zich een beter debuut bij Monaco kunnen wensen : Hij moet wegens blessurelast meer dan een halve ploeg vervangen . Kan toch geen probleem zijn voor Monaco………….ze hebben nog een ganse ploeg aan spelers bij Cercle……………..

 • Patrick Brusseel

  Als Tielemans speelt heeft Club een kans, anders wordt het weer een nipte nederlaag.

 • Philippe Vander Haeghen

  Wiens schuld zal het nu weer zijn? Van Henry? Oei, da's ne Fransman...

 • rob jamers

  Monaco zal zeker tegen Brugge winnen

 • Jan Dewolf

  Thierry Henry had zich een beter debuut bij Monaco kunnen wensen : Hij moet wegens blessurelast meer dan een halve ploeg vervangen . Naast 3de doelman Sy moet hij zelfs de 4de Badiashile oproepen . Hij mag het niet gedroomd hebben als er vanavond nog spelers zouden uitvallen en evt. woensdag noodgedwongen een speelgerechtigde veldspeler in het doel moet zetten . Mss. kan Club Brugge zo aan zijn eerste CL-punten geraken .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00