Ondanks lockdown in Frankrijk: PSG-doelman Keylor Navas betaalt 200.000 euro voor privévlucht naar Costa Rica

Photo News
Keylor Navas (33) is gevlucht naar zijn thuisland. De doelman van Paris Saint-Germain pakte, ondanks de strikte maatregelen van de Franse regering, het vliegtuig naar Costa Rica. Een privévlucht waar hij volgens ESPN liefst 200.000 euro voor betaalde.

“Laten we verantwoordelijk zijn. God zegene je! Samen komen we er wel doorheen”, schreef Keylor Navas een week geleden op Instagram. Intussen heeft hij, terwijl Frankrijk zich nog zeker tot dinsdag in volledige lockdown bevindt en alleen uiterst noodzakelijke verplaatsingen toegelaten zijn, het vliegtuig  genomen naar Costa Rica. Voor de gemoedsrust van zijn vrouw en drie kinderen en om bij zijn familie te zijn. “Wij zijn ook maar mensen. Ook wij zijn bang”, klonk Navas enkele dagen geleden nog bezorgd over de coronacrisis bij Impact Radio.

7 miljoen netto per jaar

De ex-concurrent van Thibaut Courtois bij Real Madrid nam bij gebrek aan commerciële vluchten een privévlucht van Parijs naar de Costa Ricaanse hoofdstad San José, helemaal gefinancierd door Navas zelf. Prijskaartje: 200.000 euro. 

Een bedrag waar Navas... anderhalve week voor moet werken. Hij verdient ongeveer zeven miljoen euro netto per jaar, ofwel 135.000 euro per week, zo onthulde L’Équipe eind vorig jaar. De doelman zal nu, volgens de richtlijnen van de Costa Ricaanse regering, verplicht twee weken in quarantaine moeten blijven.

Photo News

Neymar

Navas is niet de eerste PSG-speler die Frankrijk ontvlucht. Eerder trokken ook Neymar en Thiago Silva al naar hun thuisland, Brazilië. Zij deden dat wel net voor president Macron de draconische maatregelen afkondigde. Neymar had echter niet lang nodig om opnieuw mensen tegen zich in het harnas te jagen. De Braziliaanse superster postte enkele foto’s op Instagram waaruit bleek dat hij van het begrip ‘social distancing’ blijkbaar nog niet had gehoord.

Neymar met familie en vriendin in Brazilië
Instagram Neymar met familie en vriendin in Brazilië

Enkele reddingen van Navas:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jaak Casteleyn

  Die lopen allemaal nu echt wel buiten hun schoenen, wat een bende narcistische egoïsten en daarvoor betalen de “supporters” enorme bedragen voor een abonnement. In ieder geval zal hij in CR veertien dagen in quarantaine moeten, daar gaan ze anders over de gezondheidszorg dan in Belgenland.

 • Ben Detrez

  Neen Nando ik zou de maatregelen naleven i.p.v. dit onaanvaardbaar gedrag zoals dit overbetaald voetballertje.

 • flip van morgen

  Dat is het voordeel van veel geld en dan hoort ge de politiek niet.

 • Nando Garcia Fernandez

  Effe denken als wij de centen moesten hebben op 10 dagen tijd dan denk ik dat we het allemaal zouden doen. Dus Tina en Raf denk even na wat u zou doen

 • Walter Decock

  Dat heet contractbreuk. Gooi zijn rijkelijk contract in de vuilbak en reken een schadevergoeding aan bij deze overbetaalde onnozelaar, hij heeft blijkbaar geld genoeg. Het wordt hoog tijd te stoppen met het pamperen van deze zogezegde vedetten!