Officieel: PSG haalt Di Maria voor 63 miljoen euro binnen

Het geflirt tussen Angel Di Maria en Paris Saint-Germain mondt uiteindelijk toch uit in een relatie. Vandaag maakte de Franse kampioen op hun Twitterpagina bekend dat de Argentijnse winger een contract tot 2019 tekende bij Paris Saint-Germain. Manchester United, waar Di Maria geen potten wist te breken, vangt nog zo'n 63 miljoen euro.

Di Maria werd nochtans met veel tromgeroffel naar Manchester United gehaald. Vorig seizoen spendeerden de Mancunians zo'n 75 miljoen euro voor de diensten van de vinnige Argentijn. Een seizoen later - na vier treffers in 32 matchen - doet ManU hem al weer van de hand voor een som dat dus twaalf miljoen euro lager ligt. Bij PSG krijgt hij het rugnummer elf in zijn bezit.

Toch blijft het transferbedrag met zo'n 63 miljoen euro nog bijzonder hoog. De 27-jarige Di Maria wordt daarmee de tweede duurste aankoop in de Franse Ligue 1. Enkel zijn ploegmakker Edinson Cavani doet met 64 miljoen euro beter.

"Ik ben trots'', reageerde Di Maria al. "Ik kan niet wachten om de kleuren van PSG te dragen.'' De Argentijn is ambitieus. "Ik wil alle competities winnen waarin we meedoen, zowel in Frankrijk als in Europa. Ik wil de Champions League voor de tweede keer winnen. We zullen er alles aan doen Frankrijk en de fans van PSG de 'Beker met de Grote Oren' te bezorgen."