Neymar daagt niet op in Parijs en PSG stelt: “Hij mag weg bij het juiste bod”

Photo News
PSG is Neymar liever kwijt dan rijk. Als er genoeg centen op tafel komen. De Braziliaanse vedette kwam tegen de afspraken in gisteren niet opdagen voor de eerste training bij de Franse topclub. 

PSG is bereid te onderhandelen over een transfer van de Braziliaan Neymar “als er een bod komt dat iedereen bevalt”. Dat heeft de sportief directeur van de Franse kampioen, de Braziliaan Leonardo, gezegd in een reactie op de afwezigheid van ‘s werelds duurste voetballer maandag op de eerste training van PSG. “Maar tot vandaag weten we niet of iemand hem wil kopen en ook niet aan welke prijs”, aldus Leonardo over zijn landgenoot in een gesprek met Le Parisien. Met Barcelona zijn er wel “oppervlakkige contacten” geweest, gaf hij toe. “Dat klopt, we hebben heel oppervlakkige contacten gehad. Maar een bod is er niet.”

Leonardo is in Parijs de opvolger van Antero Henrique en zou Neymar een pak minder genegen zijn dan de Portugees.
AP Leonardo is in Parijs de opvolger van Antero Henrique en zou Neymar een pak minder genegen zijn dan de Portugees.

Afgelopen weekend zag hij Brazilië als een echte supporter nog de Copa America winnen in Maracanã (zie video boven), maar nu is Neymar in geen velden of wegen te bespeuren. De aanvaller gaf verstek voor de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij PSG. “We betreuren zijn afwezigheid en zullen gepaste maatregelen nemen”, zo maakte de club meteen bekend in een persmededeling. “PSG heeft vastgesteld dat Neymar niet op het overeengekomen uur op de afgesproken plaats was. Voor die afwezigheid heeft de speler geen toestemming gekregen”, klinkt het.

Vanuit het kamp van Neymar klinkt het dan weer helemaal anders. Vader Neymar heeft bij Fox Sports gereageerd op de afwezigheid van zijn zoon bij PSG. Volgens hem was de club op de hoogte dat Neymar pas op 15 juli bij de ploeg zou terugkeren. “Het ligt al een jaar vast dat mijn zoon tijdens deze periode activiteiten heeft voor het NJR Institute (de organisatie van Neymar die zich inzet voor kinderen en adolescenten, red). Die planning werd een jaar geleden opgemaakt en er kon niet meer van afgeweken worden. PSG werd verwittigd dat hij niet voor 15 juli weer bij de club komt. Er moet daar geen controverse rond zijn.”

Vorige week lekte al uit dat de 27-jarige Braziliaan vragende partij is om terug te keren naar FC Barcelona. Neymar ruilde twee jaar geleden Catalonië voor PSG. De Parijzenaars betaalden 222 miljoen euro voor Neymar en maakten hem zo de duurste voetballer uit de geschiedenis. Neymar werd met PSG twee keer kampioen maar, mede door heel wat blessureleed, kon hij de ambitieuze Qatarese eigenaars geen succes in de Champions League bezorgen. De spits kende ook extrasportieve zorgen met onder meer een verkrachtingszaak waarin hij recent verwikkeld raakte.

EPA

De ploegmaats van Neymar begonnen alweer aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen:

AP33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Bij Barcelona heeft hij juist heel goed gefunctioneerd, omdat Messi hem behandelde als zijn gelijke. Terwijl Neymar wist dat Messi met afstand de beste voetballer van de wereld is/was. Bij PSG wilde Neymar de beste zijn, de leider, maar ook daar is de concurrentie groot. MBappe, Cavani, Silva, etc...helaas is zijn missie niet geslaagd. Een rasartiest, die niet weet hoe hij met zijn klasse moet omgaan. Doodzonde

 • Nico Dakman

  PSG heeft heel de markt en prijzen van spelers de hoogte ingejaagd nu krijgen ze het deksel op de neus en gaan ze serieus verlies pakken op Neymar, ik snap niet dat barca hem terug wil na wat hij uitgestoken heeft 2 jaar geleden.Die man moet een serieuse commerciele waarde gehad hebben daar.

 • Patrick Van Mieghem

  Zonde!Een rastalent,artiest enz.. maar het voetbal komt op de tweede plaats!

 • Ingrid Charlier

  Die is totaal de pedalen kwijt. Misschien een groot voerbaltalent maar totaal geen karakter.

 • Stefan Roloux

  Met zijn verdiende geld kan hij toch zijn contract afkopen? Heb ook ergens gelezen dat het Barcelona is die de transfer zomer van PSG wil verpesten zoals zij deden 2 jaar gelezen. De enige die hier aan verdienen zijn de gokkantoren.