Monaco, dat dinsdag tegen Club Brugge speelt, na nieuw verlies zondag rode lantaarn in Ligue 1?

Henry beleefde een miserabele avond in Reims.
Photo News Henry beleefde een miserabele avond in Reims.
Stade de Reims
REI
Stade de Reims REI
1
0
AS Monaco MON
MON
AS Monaco
In Monaco blijft het drie dagen voor de Champions League-partij tegen Club Brugge volop crisis. In Reims, met Bjorn Engels en Thomas Foket een hele match op het veld, werd er met 1-0 verloren. Voor Monaco dreigt op het einde van deze speeldag de rode lantaarn in de Ligue 1.
Ook Tielemans kon de bakens niet verzetten en werd snel na de pauze vervangen.
AFP Ook Tielemans kon de bakens niet verzetten en werd snel na de pauze vervangen.

De Monegasken wachten al sinds midden augustus op een zege en zijn intussen weggezakt naar een gedeelde laatste plaats in het klassement. Een driepunter was dus noodzakelijk voor de landskampioen van 2016-2017 en vicekampioen van vorig seizoen, maar het was de thuisploeg die na 24 minuten op voorsprong kwam via Mathieu Cafaro. Na rust gooide Monaco-coach Thierry Henry Falcao in de strijd, Tielemans werd in minuut 50 naar de kant gehaald.

Mathieu Cafaro scoorde de enige goal in Reims.
Photo News Mathieu Cafaro scoorde de enige goal in Reims.

Meteen daarna hoop voor Monaco: Jacques-Alaixys Romao zag rood voor een roekeloze overtreding en Reims moest voort met tien. Twintig minuten voor tijd kwam ook Monaco met tien te staan na een tweede gele kaart voor de voor Tielemans ingevallen Pele. Even later waagde Falcao zijn kans van dichtbij, maar doelman Edouard Mendy schudde een fantastische redding uit zijn handschoenen. Het bleef 1-0, Chadli speelde de hele match. Zondag speelt Guingamp op het veld van Nantes. Als Guingamp punten pakt, blijft Monaco alleen achter op de laatste plaats. De meegereisde Monaco-fans waren allerminst opgezet in Reims.

Chadli heeft Foket (r) voor zich.
Photo News Chadli heeft Foket (r) voor zich.

Met Laurent Ciman en Baptiste Guillaume keken twee Belgen elkaar in de ogen in de partij van staartploeg Dijon tegen middenmotor Nîmes. Die laatste kwam al na vijf minuten op voorsprong en verdubbelde de score op het half uur. Een paar minuten later knalde Guillaume richting dak van het doel, maar de Dijon-doelman stond pal. In de tweede helft dikte Nîmes de score nog aan tot 0-4. In de 67ste minuut werd Guillaume gewisseld. Nîmes stijgt naar een voorlopige twaalfde plaats in het klassement, Dijon blijft op de zeventiende plaats hangen, op één punt van een degradatieplaats.

Baptiste Guillaume (l).
AFP Baptiste Guillaume (l).

In Straatsburg stond Matz Sels onder de lat tegen Toulouse, waarvoor Aaron Leya Iseka de match volmaakte. De thuisploeg had het beste van het spel en kwam in de 51ste minuut op voorsprong op een corner. In de 72ste minuut scoorden de bezoekers via een vrije trap vanop de rand van de zestien, Sels stond aan de grond genageld: 1-1. Daar bleef het bij: door het puntje klimt Straatsburg naar een voorlopige zesde plaats, Toulouse blijft in de buik van het klassement hangen.

Sels moet zich gewonnen geven op dit schot van Max Gradel.
Photo News Sels moet zich gewonnen geven op dit schot van Max Gradel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Wulf

    Monaco bijna laatste en fcb kon er thuis nog niet tegen winnen.