Mbappé heerst in Parijs met vier goals in dertien (!) minuten, Denayer is machteloos tegen recordbrekend PSG

AP
Paris Saint-Germain
PSG
Paris Saint-Germain PSG
5
0
Olympique Lyon LYO
LYO
Olympique Lyon
PSG heeft in het eigen Parc des Princes geen spaander heel gelaten van Lyon. Kylian Mbappé was de grote man met vier goals in de tweede helft. Meunier (PSG) en Denayer (Lyon) speelden de hele wedstrijd.

Het is geen cadeau dezer dagen om in de Ligue 1 tegen PSG te spelen. De Parijzenaars staan na acht speeldagen soeverein aan de leiding met 24 op 24. Bovendien scoren ze ook aan de lopende band. Werk op de plank dus voor Denayer, dat met Lyon stilletjes op een stunt hoopte. 

Die hoop werd na een kwartier de kop ingedrukt door doelman Lopes. De doelman van Lyon werkte Mbappé tegen de grond. Voor Neymar was het een koud kunstje om de 1-0 op het bord te zetten. Even later ontstemming. Kimpembe zag zijn gele kaart door de VAR omgetoverd in een rood exemplaar. Douchen voor de verdediger. 

Weer schoot Lyon zich daarop zelf in de voet. Nog voor de rust mocht ook Tousart vroegtijdig naar de kleedkamer. De ploegmaat van Denayer liep tegen een tweede gele kaart aan. Tien tegen tien dus in de tweede helft en daar profiteerde PSG het best van...

Lyon kon nog de schijn ophouden, maar op het uur was het dan toch prijs. Mbappé bekroonde een assist van Neymar om de 2-0 op het bord te zetten. Waarna het plots wel heel snel ging. De nog steeds maar 19-jarige Fransman noteerde een hattrick in acht minuten tijd en zette na voorbereidend werk van Meunier als kroon op het werk nog een vierde treffer op de tabellen. 

Na 75 minuten ging de voet van het gaspedaal. PSG stelde zich tevreden met de 5-0 en ook Mbappé leek voldaan. 27 op 27 en gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijd. Geen enkel team in de Franse voetbalgeschiedenis deed het PSG ooit al voor. 

Photo News
EPA
AP
EPA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.