Lille haalt op z'n Gents fors uit tijdens laatste dag transferperiode: maar liefst zeven nieuwe aanwinsten

Twitter LOSC
De Franse eersteklasser Lille heeft op de slotdag van de transferperiode een forse inhaalbeweging gedaan. De Noord-Franse club had in januari nog geen enkele inkomende transfer gerealiseerd tot gisteren, maar stelde op één dag liefst zeven nieuwe aanwinsten voor.

De Nederlanders Anwar El Ghazi (van Ajax) en Ricardo Kishna (op huurbasis van Lazio Roma) zijn de bekendste namen van de zeven nieuwkomers. Verder kwamen ook de Braziliaanse verdediger Gabriel (van Avai), de Paraguayaanse verdediger Junior Alonso (van Cerro Porteno), de Portugese middenvelder Xeka (op huurbasis van Braga), de Franse middenvelder Farès Bahlouli (van Monaco) en de Albanese aanvaller Agim Zeka (van Skënderbeu) de rangen versterken. Voor Kishna en Xeka werd ook een aankoopoptie bedongen.

Ex-speler Standard
Farès Bahlouli, die overkomt van Monaco, werd door de Monegasken in de heenronde van dit seizoen aan Standard verhuurd. De middenvelder kwam echter tot geen enkel optreden bij de Rouches.

Grijze middenmoot
Lille moest gisteravond overigens ook nog op het veld presteren. In de zestiende finales van de Franse beker klopten de Noord-Fransen in eigen huis het Nantes van Guillaume Gillet met 1-0. In de Ligue 1 staat Lille in de grijze middenmoot, op een elfde plaats.