Jan Van Winckel wordt technisch directeur Saudi Arabische voetbalfederatie

Twitter
Jan Van Winckel is niet langer de conditietrainer van Olympique Marseille. Dat kondigde hij zelf aan op Twitter. De collega van Marcelo Bielsa gaat vol voor een nieuwe uitdaging in Saudi Arabië waar hij technisch directeur wordt. Met het oog op het WK van 2022 in Qatar moet Van Winckel het Saudisch Arabisch voetbal uit het slop halen.

"Ik ben trots dat ik voor zo'n grote club met zulke gedreven fans en fantastische collega's mocht werken", kondigt Van Winckel zijn afscheid bij Olympique Marseille aan. "Het was een eer om met een van de beste coaches ter wereld, Marcelo Bielsa, en een ploeg met extreem getalenteerde spelers te werken."

Van Winckel richt zich nu op zijn nieuwe uitdaging: het Saudi Arabisch voetbal naar een hoger niveau tillen. "Ik zie veel gelijkenissen met de staat van het voetbal in België van zo'n tien à vijftien jaar geleden en dat van Saudi Arabië nu. We zullen proberen om de kloof zo snel mogelijk te dichten omdat de nationale ploeg van Saudi Arabië tot een van de dertig beste landen ter wereld behoort."