Henry kijkt tijdens voorstelling bij Monaco met plezier terug naar periode in België: “Hebben geschiedenis geschreven”

REUTERS
Thierry Henry ruilde afgelopen weekend zijn functie als T2 bij de Rode Duivels voor die van hoofdcoach van AS Monaco. De 41-jarige Fransman nam vandaag bij zijn voorstelling de tijd om terug te blikken op zijn periode bij de Belgen. “Samen met de rest van de staf hebben we met de Duivels iets neergezet dat de geschiedenis zal ingaan.”

“Ik wil de Belgische voetbalbond bedanken om me vrij te geven en me de kans aan te bieden om me nu zelf te ontwikkelen”, stak Henry val wal. “Ik kon in België werken met een fantastische spelersgroep en een geweldige staf. Ik wil in het bijzonder Roberto Martínez bedanken, die me een platform gaf om de kneepjes van het vak te leren. Het is knap dat we van een verzameling individuen echt een ploeg hebben gesmeed. Wat me zeker zal bijblijven, is het warme onthaal dat ik van de Belgen kreeg. Ik ben blij dat we samen met de hele groep iets historisch hebben neergezet, met de bronzen WK-medaille. We zijn wel niet met de wereldbeker teruggekeerd, maar daar ga ik verder niet op in”, knipoogde Henry, met een verwijzing naar wereldkampioen Frankrijk dat in de halve finales België uitschakelde.

REUTERS

De focus ligt nu echter volledig op Monaco. AS heeft, met zes punten uit negen matchen, zijn start in de Ligue 1 compleet gemist en staat pas achttiende. Zaterdag trekt de ploeg van Youri Tielemans en Nacer Chadli naar Straatsburg. Dat vormt dus het debuut voor Henry. “En alle aandacht gaat nu uit naar die wedstrijd, de rest van het seizoen zien we later wel”, vervolgde de ex-aanvaller. “ Ons vertrouwen is niet te hoog, dat moeten we opkrikken. Het is belangrijk een zekere spelvreugde terug te vinden. We moeten defensief ook stevig staan en proberen geen doelpunten meer te slikken.”

Henry begon zijn spelersloopbaan bij Monaco. “Ik ben heel blij nu terug te zijn, hier is alles voor mij gestart. Deze club heeft een speciale betekenis voor mij. En ja, ik heb ook een link met Londen. Maar hier heb ik mijn eerste goal gemaakt. Dat ik hier nu trainer word, is een keuze van het hart. Of ik stress heb? Helemaal niet. Ik heb er zin in. Ik ben er klaar voor.”

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  martinez , ga aub mee met hem om de kegels te zetten , daarvoor ben je goed zorro van den aldi

 • Carlos Simonis

  De Rode Duivels hebben inderdaad geschiedenis geschreven, ze hebben een gouden generatie voetballers voortgebracht waar men nog jaren over zal hebben. Voor het eerst op nummer 1 op het wereldranglijst, geweldige top-spelers waar iedereen voor naar het stadion komt. Alleen het allerbelangrijkste ontbreekt, ze hebben nog helemaal niets gewonnen !! Als het nu niet gebeurt, dan gaat het nog jaren duren dat een nieuwe generatie top-voetballers opstaan.

 • christiaan vandenbroucke

  het zat er veel meer in met Radja,onbekwame Martinez

 • Henkie Janssen

  Geschiedenis geschreven? Ik dacht dat Frankrijk het wk had gewonnen.