Grandioze Mbappé geeft titel PSG extra glans: wonderspits schrijft met hattrick geschiedenis tegen ex-club Monaco

REUTERS
Kylian Mbappé heeft het titelfeest van Paris Saint-Germain extra glans gegeven. De Parijse trots kroonde zich tot landskampioen nadat eerste achtervolger Lille eerder op de avond op 0-0 bleef steken bij Toulouse. Nadien zette de Franse wonderspits de kroon op het werk: met een hattrick klopte hij z’n ex-ploeg Monaco én schreef hij geschiedenis. 

PSG, zonder een gekwetste Meunier, kon ontspannen naar de partij tegen Monaco toeleven. Enkele uren eerder kwam Lille immers niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Toulouse. De achtste landstitel uit de geschiedenis was zo een feit. Wel nummer zes van de laatste zeven jaar. Alleen in 2016/2017 kon Monaco, toen met huidig PSG-ster Kylian Mbappé, met de oppergaai aan de haal.

Diezelfde Mbappé maakte vandaag het Parijse feestje compleet. Op z’n eentje klopte hij met een drieklapper ex-ploeg Monaco. Daarmee werd hij met z'n 20 jaar de jongste speler die meer dan 30 goals maakt in de Ligue 1. En ook de tweede PSG-speler die minstens drie hattricks in de Franse eerste klasse weet te maken in één seizoen. Carlos Bianchi deed het eerder in 1977-1978. Alweer indrukwekkend. 

Er viel nog meer goed nieuws voor PSG, want aan de rust maakte Neymar z’n wederoptreden na twaalf weken blessureleed. Golovin zorgde nog voor de Monegaskisch eerredder: 3-1. De Parijzenaars gaan een wilde nacht tegemoet. Overigens speelde elke thuisspeler met een foto van de Notre-Dame en de naam van de bekende kathedraal die werd geteisterd door een hevige brand op het truitje.

Eindelijk heeft PSG de titel dus te pakken. Vorig weekend leden de troepen van Thomas Tuchel in wat een galawedstrijd moest worden een 5-1-nederlaag bij Lille, nadat ze een week eerder op 2-2 bleven steken tegen Straatsburg. Woensdag kreeg PSG een nieuwe kans om zich tot landskampioen te kronen, maar in een inhaalwedstrijd bleek Nantes toen met 3-2 te sterk. Vierde keer, goede keer. 

Photo News
Photo News
Photo News
REUTERS
Photo News
Photo News
AFP
Photo News2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos Simonis

    Eric Debanne, Mbappé is 20 jaar he, vergeet dat niet. Het is indrukwekkend dat een jeugdspeler van 20 jaar, 30 doelpunten maakt in de Franse Ligue. Dat de Franse competitie gelijkwaardig is aan bv België en Nederland doet niks af aan zijn prestatie.

  • eric debanne

    Glans ......??? Ze hebben geen tegenstand deze gemaakte ploeg met money ...in de Franse kompetitie helaas ...! Kleine kampioen daarentegen Juventus een grote kampioen in Italië