Gianni Bruno maakt seizoen vol bij Lorient

PHOTO_NEWS
Gianni Bruno maakt het seizoen vol bij de Franse eersteklasser FC Lorient. Dat meldt de Bretoense club op zijn website. Lorient huurt de Belgische spits voor de rest van het seizoen van Evian Thonon Gaillard en bedong ook een aankoopoptie.

Bruno, een 23-jarige Luikenaar met Italiaanse roots, had eind juli 2014 een vierjarig contract bij Evian ondertekend. Hij kwam over van Lille, dat hem vorig seizoen aan Bastia uitleende. Dit seizoen startte het jeugdproduct van Standard in tien van de twintig Ligue 1-wedstrijden in de basis bij Evian.

"Toen Lorient zich meldde, heb ik niet getwijfeld", aldus Bruno op de website van zijn nieuwe club. "FCL heeft een heel interessant project en een eigen speelstijl, ik ben dan ook heel blij dat ik naar deze club kan. Voor een aanvaller is dit een ideale club, die ik al langer bewonder omdat er daar altijd vooruit wil gevoetbald worden."

Lorient, momenteel het nummer zestien in de Franse Ligue 1, krijgt zaterdag op de 21ste competitiespeeldag het Lille van Rode Duivel Divock Origi over de vloer, één van de ex-clubs van Bruno.