Franse toonaangevende krant zet Tielemans in flopelftal van de Ligue 1

Photo News
Het Franse L'Equipe verwachtte duidelijk meer van het debuutjaar van Youri Tielemans (20) in de Ligue 1. De toonaangevende krant zet de ex-middenvelder van Anderlecht immers in het elftal van minst succesvolle zomeraankopen van de hoogste Franse voetbalklasse. 

"De talentvolle Belgische middenvelder van Monaco was geen catastrofe, maar we verwachten veel meer van degene die het vertrek van Bakayoko moest opvangen", verklaart L'Equipe. "Zijn beperkte defensieve impact vormt een probleem in de Franse competitie. Bovendien is het systeem waar Monaco voor twee verdedigende middenvelders kiest, geen voordeel voor hem." 

Tielemans dingt bovendien met Kostas Mitroglou (Marseille) naar de titel van 'grootste ontgoocheling van de Ligue 1'. Ook onder meer Wesley Sneijder en Aymen Abdennour maakten in de eerste seizoenshelft geen al te beste indruk. 

Ook France Football was niet onder de indruk van het debuutjaar van Tielemans. Vorige week zette het magazine de Rode Duivel nog in het elftal van de ontgoochelingen in Frankrijk.  

AFP28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dany Herman

  Overroepen speler in de pers zoals de meeste spelers van Anderlecht, moet nog veel bewijzen maar kreeg geld bij hopen Ondertussen weten ze ook bij die Franse ploeg dat ze er in geluisd zijn

 • Jan van Renesse

  Terwijl Thomas Meunier er in het elftal van het jaar staat.

 • didier de coster

  zo komt ne belg in het buitenland ook nog ne keer in de pers

 • didier de coster

  schrik je daarvan ? komaan zeg , anderlecht heeft mooi poen gekregen en dat telt in het voetbal vandaag, die komt wel met rijke hangende pootjes terug zoals al zovele, enkel scifo deed het nog redelijk

 • Marc De Paepe

  Tielemans die lang aan de kant staat met een blessure haalt in zijn eerste haf jaar bij Monaco 13 basisplaatsen. Meité die ze voor bijna 10mil van Zulte hebben gehaald, heeft één match gespeeld, nochtans nooit geblesseerd. Vreemd om dan voor Tielemans te kiezen.