Ferreira Carrasco halfweg het seizoen in type-elftal France Football

PHOTO_NEWS
Yannick Ferreira Carrasco staat in het type-elftal van de heenronde in de Ligue 1 van het Franse toonaangevende voetbalblad France Football. Na het vertrek van onder meer James Rodriguez (Real Madrid) en Radamel Falcao (Manchester United) ontpopte Ferreira Carrasco zich als sterkhouder bij AS Monaco. De 21-jarige Rode Duivel was dit seizoen in de Ligue 1 al goed voor vier doelpunten en evenveel assists.

De jonge winger speelt wekelijks op een hoog niveau bij onze zuiderburen. Afgelopen weekend was hij opnieuw beslissend voor Monaco. Ferreira Carrasco scoorde het enige doelpunt in de 0-1 zege bij Metz en dat leverde hem een plaats op in het elftal van de week in de Franse sportkrant L'Équipe. Eerder dit seizoen kreeg hij al enkele keren een plaats in dat elftal.

In het type-elftal van France Football vertoeft hij in goed gezelschap, want ook onder meer David Luiz en Marco Verratti (beiden PSG) werden in het elftal opgenomen. De in Elsene geboren winger mocht begin dit seizoen zijn contract bij Monaco tot 2019 verlengen. Ferreira Carrasco werd door bondscoach Marc Wilmots niet meegenomen naar het WK in Brazilië. Intussen werd hij wel al drie keer opgeroepen voor de Rode Duivels, maar speelminuten kreeg hij nog niet.