Exclusief voor abonnees

De afrekening van Monaco met Youri Tielemans: trainer en topmakelaar Jorge Mendes willen hem weg

Photo News
Monaco wil hem weg. Zelf zoekt hij liever ook andere oorden op. Youri Tielemans (21) is aan zijn laatste dagen in het prinsdom bezig. Nieuwe en oude trainer Leonardo Jardim rekent met hem af. De huismakelaar van Monaco, Jorge Mendes, pusht hem naar Leicester City. Tottenham informeerde ook. Een aftocht langs een achterpoortje.

Het is niet al goud wat blinkt. Twee weken geleden droeg Youri Tielemans nog trots de aanvoerdersband bij het kwakkelende AS Monaco. Trainer Thierry Henry, net zoals de bondscoach een believer, had de middenvelder erg hoog zitten - lievelingetje van de meester. Het ontslag van Titi, donderdag in allerijl, veranderde alles. Enter Jorge Mendes, de supermakelaar die het laatste jaar bij Monaco wat op de achtergrond was geduwd. Die rehabiliteerde meteen Leonardo Jardim, de Portugese trainer die in oktober nog op straat was gezet.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fonz Ooms

  Da manneke wordt kapot gemaakt door de makelaars en door Martinez. Je moet zulke mannekes laten groeien en niet verbranden

 • FRANS VANISTERBECQ

  meer dan welkom bij rsca !!!

 • Ludo Van Genechten

  Als een makelaar samen met de trainer het transferbeleid bepalen, worden de spelers verhandeld waarop het meeste te verdienen. Dit werkt ook nog eens in 2 richtingen, als er iemand verkocht wordt moet er een andere gekocht worden. Hoe duurder de verkoop hoe duurder de aankoop en de makelaar ontvangt een percentage op dit bedrag, zowel op aankoop als verkoop. Een trainer die niet meewerkt (Henry) wordt dan aan de kant geschoven.

 • Michel Emelgem

  ik vind het geen slechte speler offensief, wel defensief maar met een stofzuiger achter hem kan hij wel renderen in topclub, zeker weten. Vaak wel uitgeblust na 70 min.

 • Patrick Vandeputte

  Morgen of overmorgen staat hij op huurbasis terug op het veld bij Anderlecht. Of ...nog 1 die met hangende pootjes terugkomt uit het buitenland wegens ...niet geslaagd.