Arme Tielemans, die net als Chadli een 2 op 10 van L'Équipe krijgt: "Hij ontgoochelt match na match"

Youri Tielemans beleefde nog maar weinig plezier dit seizoen in het Stade Louis II.
Photo News Youri Tielemans beleefde nog maar weinig plezier dit seizoen in het Stade Louis II.
In het Prinsendom zit de mot er zwaar in. 6 op 21 na een 0-1 gisteravond tegen het bescheiden Angers. Al 45 dagen lang wacht Monaco op een zege, thuis werd er dit seizoen zelfs nog niet gewonnen. Tielemans en Chadli hebben het geweten en worden zwaar aangepakt door de fans en media. Het biedt alvast perspectieven voor Club Brugge in zijn dubbele Champions League-ontmoeting op 24 oktober (thuis) en 6 november (in Monaco). 

"Normaal dat we uitgefloten werden. En dan zijn ze hier nog vriendelijk", was de reactie van de Portugees Leonardo Jardim, trainer van AS Monaco, op de fluitjes in het Stade Louis II. Niet dat het oorverdovend klonk - daarvoor is het Stade Louis II simpelweg te desolaat en traditioneel te mager gevuld - zeker op een dinsdagavond tegen de anonieme laagvlieger Angers. Maar niet één schot tussen de palen, dat was toch al even geleden. Van 12 mei 2010 tegen Lyon, zo berekende statistiekenspecialist Opta. Ludovic Butelle, ex-doelman van Club Brugge, kon ook thuisgebleven zijn.

En dat nadat Monaco de match eindigde met twee aanvallende middenvelders centraal, WK-smaakmaker Golovin en de Ivoriaan Aholou, de twee aanvallende flanken Grandsir en de Spanjaard Mboula en voorin naast Falcao de jonge Pellegri. Tielemans, even na het uur, en Chadli, bij de pauze, waren dan al vervangen. De kritiek op de Duivels in L'Équipe loog er eens te meer niet om, nadat het duo ook al afgemaakt werd na de verloren Champions League-opener vorige week tegen Atlético Madrid (1-2). Ditmaal kregen zowel Tielemans als Chadli een... 2 op 10. 

Chadli gisteravond tegen Angers.
Photo News Chadli gisteravond tegen Angers.

Vooral voor de recent van West Bromwich overgekomen flankspeler is de Franse sportkrant hard. "Voor de vierde opeenvolgende keer in het shirt van Monaco ondermaats. Een halfuur was hij terug te vinden op de rechterflank, terwijl links toch zijn beste plaats is. Had geen enkele invloed op de aanvalspatronen." Voor Chadli is het duidelijk nog zoeken. Zoeken naar zijn goeie vorm en wedstrijdritme na een seizoen waarin hij in de Premier League nauwelijks aan de bak kwam, zoeken naar zijn plaats in een elftal dat grote wijzigingen onderging. 

Leonardo Jardim voelt de nieuwe bui hangen.
Photo News Leonardo Jardim voelt de nieuwe bui hangen.

Dat laatste geldt ook voor Tielemans, die nu plots verondersteld wordt een quasi volledig nieuwe ploeg op sleeptouw te nemen. Geen sinecure voor een speler van 21. Een heel ander verhaal ook dan zijn rol bij de Duivels, waar er haast altijd gedomineerd wordt en waar hij absolute toppers rond zich heeft waaraan hij de bal steevast makkelijk kwijt kan. Net als vorig seizoen bij Monaco, met Fabinho (nu Liverpool), Lemar (Atlético Madrid) en de ervaren Moutinho (Wolverhampton). Dat ziet ook L'Équipe. "Een makkelijk doelwit nu de verwachtingen groot zijn om zich op te werpen als leider na zijn transfer van 25 miljoen euro... Maar de Belg ontgoochelt match na match en zijn vertrouwen slinkt zienderogen. Te veel balverlies, te veel makkelijke dingen die mis gingen."

Photo News52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GUIDO VANDENBEMPT

  Is altijd zo geweest dat in fysieke wedstrijden Youri afwezig was en nu hij in hardere competie speelt komt dat spijtig genoeg tot uiting !!! Hopelijk kan hij daar aan werken en dan kan hij wel een heel goeie speler worden maar met zijn capaciteiten nu zal het bij flitsen blijven.

 • Nico Vanden Buys

  Heb weeral gelijk Tielemans is ne gewone speler overroepen en de gazetten mee. Was in Anderlecht ook maar een meeloper.

 • Ronny Popelier

  Wie denkt dat Youri Tielemans mislukt en zal terugkeren moeten we wel teleurstellen. We zien talent en perfecte prof voetballer volgende Mercato spelen bij Juventus of Arsenal. Is maar in Brugge dat ze denken dat Tielemans geen groot talent is.

 • Ilse Lismont

  Typisch belgische supporters, afbreken ipv hun spelers in het buitenland te verdedigen!!!

 • Gaston FOUBERT

  De strandjeannetten, volgens de term die ze zelf zo graag hanteren voor anderen, van clubke zijn weer tevreden, ze hebben hun zegske kunnen doen. En nu efkes terugdenken aan hun flopkes, blonde goden en andere. Zelfs Meunier krijgt regelmatig een onvoldoende, en ze kopen Jelleke die alleen maar penalties kan trappen.