"Ik kwam aan als koning en vertrek als een legende", zó kondigt Zlatan vertrek aan

Photo News
Zlatan Ibrahimovic heeft vandaag zelf zijn vertrek bij de Franse topclub Paris Saint-Germain aangekondigd. "Vandaag is het mijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes. Ik ben gekomen als een koning en vertrek als een legende", schreef Ibrahimovic in zijn gekende, 'bescheiden' stijl. Ooit keert hij echter terug naar Parijs, want club en speler zijn overeengekomen dat Ibrahimovic na zijn carrière een managementfunctie krijgt bij de club.

PSG, dat al langer zeker is van een vierde titel op rij, neemt het morgen in Parijs op tegen het Nantes van Guillaume Gillet op de laatste speeldag in de Franse Ligue 1. 'Ibra' heeft dan uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van de supporters, die hij in vier seizoenen in de Franse hoofdstad evenveel titels schonk. Een week later volgt nog de finale van de Franse voetbalbeker, waar hij een twaalfde trofee kan winnen met de Parijzenaars. Hij werd drie keer verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1 en was bij PSG in 178 wedstrijden goed voor 152 doelpunten, in alle competities samen.

Er waren al langer geruchten dat de 34-jarige Zweed na dit seizoen zou vertrekken bij PSG. Zijn contract loopt er immers na dit seizoen af en de gesprekken over een verlenging zaten muurvast. "De tijd is aangebroken om een nieuwe weg te kiezen in mijn carrière", klinkt het in een mededeling op de clubwebsite. "PSG is de voorbije jaren uitgegroeid tot een internationale topclub en ik heb een belangrijk aandeel in die metamorfose. Mijn hart is bij de fans, de beste supporters in heel Frankrijk. Ik kan hen geruststellen: ik keer nog terug."

Waar 'Ibracadabra' volgend seizoen voetbalt, is nog niet geweten, maar heel wat clubs uit de Premier League tonen wel interesse. Eerst neemt hij het met Zweden op het EK in de groepsfase nog wel op tegen België. Die wedstrijd op de derde speeldag in groep E wordt op 22 juni (21u) gespeeld in Nice.