Lichaam Sala wordt vrijdag gerepatrieerd naar Argentinië

De bloemenzee voor de overleden voetballer Emiliano Sala.
AFP De bloemenzee voor de overleden voetballer Emiliano Sala.
Het stoffelijk overschot van Emiliano Sala zal vrijdag naar Argentinië worden overgevlogen. Daar zal hij in zijn geboortestad Progreso een laatste rustplaats krijgen.

"Het lichaam van Emiliano zal vrijdag in Progreso aankomen", bevestigde burgemeester Julio Muller na een onderhoud met de familie van de verongelukte voetballer.

De lijkkist zal met een vlucht van British Airways naar de luchthaven van Ezeiza nabij Buenos Aires worden overgebracht. Van daaruit gaat het richting Progreso, waar hij zal worden begraven, zo'n vier weken na de fatale vlucht tussen Nantes en Cardiff op 21 januari.

Emiliano Sala op een herinneringsbeeld.
REUTERS Emiliano Sala op een herinneringsbeeld.
Een grote foto van Emiliano Sala als eerbetoon achter een groep voetbalfans in het Princes-stadion in Parijs.
AP Een grote foto van Emiliano Sala als eerbetoon achter een groep voetbalfans in het Princes-stadion in Parijs.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel Vanalderweireldt

    Dat interesseert me nu eens geen barst, al die heisa hierover omdat hij tegen een bal kan schoppen. Vertel liever hoe het zit met de familie van de piloot, wiens naam bijna niemand kent. Ook hij had een vrouw en kinderen !!!

  • Gerard Braeckmans

    Hoe zit het eigenlijk met de piloot? Of is dat niet belangrijk omdat het geen 'voetballer' is?