Lichaam gevonden in vliegtuigwrak dat voetballer Sala vervoerde

Het vliegtuigwrak dat voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson vervoerde werd gevonden.
AP Het vliegtuigwrak dat voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson vervoerde werd gevonden.
Er is een lichaam gevonden in het vliegtuigwrak dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson vervoerde. Dat melden Britse media en is intussen bevestigd door de Britse Luchtvaartinspectie. Of het gaat om het lichaam van Sala (28) of Ibbotson (59) is nog niet geweten. Gisteren werd het vermiste sportvliegtuigje gelokaliseerd. 

“Videobeelden toonden tragisch genoeg de aanwezigheid van een lichaam aan in het wrak”, luidt het bij de Air Accidents Investigation Branch (AAIB). “Het onderzoeksteam bekijkt nu welke volgende stappen genomen worden, na overleg met de politie en de families van de piloot en de passagier. Voorts zijn er geen extra wrakstukken ontdekt.” 

Op de foto die de Britse Luchtvaartinspectie de wereld instuurde, is de achterkant van de linkerzijde van de romp te zien. De AAIB zegt ernaar te streven om voor 22 februari - een maand nadat het vliegtuigje van de radar verdween ten noorden van het eiland Guernsey - met een tussenrapport te komen.  

West-Vlaams bedrijf identificeerde het wrak

Het vermiste sportvliegtuigje werd gisteren gevonden. Volgens scheepswrakjager David Mearns, wiens bedrijf door de familie van Sala werd ingeschakeld om het vliegtuig te vinden, werd het toestel gistermorgen gelokaliseerd, vlak na de start van de zoekactie. Het West-Vlaamse bedrijf GEOXYZ identificeerde het vliegtuigwrak met behulp van een onderwaterrobot, bevestigt Patrick Reyntjens van het bedrijf aan VTM NIEUWS. 

GEOXYZ werd vorige week voor het eerst gecontacteerd door de AAIB, een onderdeel van het ministerie van Defensie. “Onze mensen op de OceanIII hebben zaterdag in de aangegeven zone, 40 kilometer ten noorden van Guernsey, een anomalie op de zeebodem ontdekt”, zegt Reyntjens. Met gespecialiseerde onderwaterrobbots kon het wrak wat later visueel geïdentificeerd worden. 

Photo News

Vader en familie geschokt

Het nieuws van de vondst van het vliegtuigje kwam als een mokerslag aan bij de familieleden van de voetballer. Horacio Sala, vader van Emiliano, reageerde geschokt. “Ik kan het niet geloven, ik ben wanhopig. Mijn vrouw, mijn twee kinderen en enkele vrienden van Emiliano zijn bij mij. Vandaag heb ik met niemand gecommuniceerd. Ik praat elke dag, maar omdat mijn telefoon geen WhatsApp heeft, is het moeilijk communiceren voor mij en voor anderen om met mij te communiceren”, verklaarde Horacio aan de Argentijnse nieuwszender Crónica Televisión.

Sala vertrok op maandag 21 januari met een klein vliegtuig van Nantes naar Cardiff, waar voetbalclub Cardiff City hem voor een kleine 20 miljoen euro had overgenomen. Het vliegtuig verdween dezelfde avond van de radar boven het Kanaal.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  R.i.p voor beiden

 • Saadia Sellak

  De arme jongen, zijn leven eindigt abrupt op een rot manier. Als er maar één lichaam is, is het misschien toch van Sala. Had de piloot misschien een parachute?

 • Febe Chapin

  Het is net goed dat ze nog in het vliegtuig zijn en niet spoorloos, dat zou veel erger geweest zijn. Nu naar boven halen, begraven en ze in vrede laten rusten..

 • leen hanssens

  Hopelijk kunnen ze het boven halen, met de overledenen? Sterkte aan de familie.

 • Anny Bollens

  Het is maar te hopen dat hun lichamen nog aan boord zijn!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00