Leicester-doelman spurtte stadion uit toen hij sirenes hoorde na helikoptercrash. Nu beroert hij iedereen met emotionele brief: “Mijn hart breekt”

Khun Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van Vichai Srivaddhanaprabha, Jamie Vardy en Kasper Schmeichel legden bloemen neer aan het King Power Stadium.
REUTERS Khun Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van Vichai Srivaddhanaprabha, Jamie Vardy en Kasper Schmeichel legden bloemen neer aan het King Power Stadium.
Ook de spelers en trainers van Leicester City zijn vandaag bloemen gaan leggen aan het King Power Stadium om Vichai Srivaddhanaprabha, de bij de helikoptercrash overleden Thaise eigenaar van de club, te eren. Onder hen ook Kasper Schmeichel. De Deense doelman rende zaterdagavond zonder verpinken uit het stadion toen hij de sirenes van de hulpdiensten hoorde. In een emotionele brief neemt hij nu afscheid van Srivaddhanaprabha.

“Ik kan niet geloven dat dit allemaal aan het gebeuren is”, begint Schmeichel zijn schrijfsel. “Ik ben er helemaal kapot van. Mijn hart breekt als ik eraan denk dat ik je nooit meer voor de wedstrijd in de kleedkamer zal zien en een praatje met je kan maken over van alles en nog wat. Dat ik je nooit meer zal zien lachen met de jongens en dat je jouw aanstekelijke enthousiasme niet meer zal kunnen overbrengen op de mensen met wie je contact had.”

“Nooit kwam ik een man zoals jij tegen. Je zorgde niet alleen voor de club, maar voor de hele gemeenschap van Leicester. We zullen jouw eindeloze bijdrages aan ziekenhuizen en goede doelen in Leicester nooit vergeten. Ik heb je altijd bewonderd als leider, als vader en als man. Je gaf iedereen de hoop en het geloof dat het onmogelijke mogelijk was.”

“Het voetbal veranderd”

Schmeichel, afgelopen zomer met Denemarken actief op het WK, stond tussen de palen bij de ‘Foxes’ toen de club de hele (voetbal)wereld met verstomming sloeg door de Engelse titel te pakken. Srivaddhanaprabha was toen al eigenaar van het team. “Je hebt het voetbal veranderd. Toen ik in 2011 tekende, vertelde je dat je grote dingen met de club wilde bereiken. En dat we binnen zes jaar in de Champions League zouden spelen. Door jou is de hele club een grote familie geworden. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik naar jou en je familie heb mogen toegroeien.”

Schmeichel schrijft ook dat hij het vanaf nu de verantwoordelijkheid van de rest van de club vindt om het werk van Srivaddhanaprabha voort te zetten. “Met de fans en de spelers hebben we nu de verantwoordelijkheid om jou te eren. Je zal nooit weten hoeveel je voor mij en mijn familie hebt betekend. Ik ben trots dat ik een klein deel van jouw leven heb mogen uitmaken.”

De spelers van het eerste elftal en manager Claude Puel betuigden hun medeleven aan de familie in het stadion, waar weduwe Aimon en zoon Aiyawatt Srivaddhanaprabha ook een rouwkrans op de middenstip legden. De voorzitter van de Thaise voetbalbond Somyot Poompanmoung en zijn vrouw, Potjaman Poompanmoung, waren eveneens aanwezig. Aan het stadion ligt intussen een indrukwekkend tapijt van bloemen, sjaals en voetbalshirts, door heel wat supporters daar als eerbetoon neergelegd. 

Ook enkele andere spelers hadden op de sociaalnetwerksites mooie woorden over voor de overleden Srivaddhanaprabha:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  R.i.p

 • ivan aerts

  Voor OHL kan dit het einde betekenen vrees ik.

 • Marc Haine

  Alle ohl supporters leven mee met het verlies van onze voorzitter.

 • MarliesSchoefs

  r.i.p