Laurent Ciman en Montréal onderuit tegen Orlando

Laurent Ciman (archief)
AP Laurent Ciman (archief)
Montréal Impact is in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) tegen een 2-1 nederlaag bij Orlando City SC aangelopen. De Canadezen, met Laurent Ciman zoals steeds 90 minuten in het hart van de verdediging, kwamen nochtans al snel op voorsprong via Ignacio Piatti (4.). Daarna sloeg de thuisploeg echter terug, Cycel Larin scoorde tweemaal (43. en 87.).

Door de nederlaag liet Montréal de leidersplaats liggen in de Eastern Conference. Het blijft vierde met zestien punten uit dertien duels, de leidersplaats is voor Philadelphia (achttien punten uit elf duels).

Nog zaterdag maakten de New York Red Bulls brandhout van stadsgenoot New York City FC, het werd zo maar even 0-7. De thuisploeg, met Frédéric Brillant (ex-KV Oostende) en Andrea Pirlo in de basiself en Frank Lampard als invaller, stond bij rust al 0-3 in het krijt. Na de pauze vonden de Red Bulls - met voormalig Anderlecht-middenvelder Sacha Kljestan 80 minuten in de basis, nog vier keer de weg naar de netten. Ondanks de pandoering blijft City tweede met zeventien punten (uit dertien duels), de Red Bulls zijn derde met één punt minder.

In de Western Conference ontvangen Jelle Van Damme en LA Galaxy zondag de San Jose Earthquakes.