Laporta wil Abidal als technisch directeur bij Barca

AFP
Joan Laporta is één van de belangrijkste kandidaten om volgende maand de nieuwe voorzitter te worden bij FC Barcelona. De Catalaan wil die post terug nadat hij al tussen 2003 en 2010 de preses was bij de club. Om zijn 'bid' kracht bij te zetten heeft hij Eric Abidal gevraagd om zijn nieuwe technisch directeur te worden.

Volgende maand is de verkiezing voor het voorzitterschap bij de Catalaanse club en Laporta neemt het onder andere op tegen de huidige voorzitter  Josep Bartomeu. Met oud-speler Abidal hoopt Laporta een goede troef in handen te hebben om de verkiezing te winnen.

"Barca is meer dan een club", vertelt Abidal vandaag op een persconferentie. "En ik wil er voor zorgen dat het zo blijft." De Fransman wil zich ook sterk maken voor de kwaliteit van de jeugdopleiding van de Catalanen. "Spelers als Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta moeten daar vandaan blijven komen."

Laporta, die goed bevriend is met Johan Cruijff, wil daarnaast shirtsponsor Qatar Airways van de voorkant van het shirt zien verdwijnen. Unicef, dat door de luchtvaartmaatschappij naar de rug is verwezen, moet weer op de borst komen. "Wij zijn voor Unicef en zij (de huidige voorzitter red.) zijn voor Qatar. Geld is belangrijk, maar  principes zijn belangrijker."