Lampard tot einde seizoen ploegmaat Kompany bij City

Getty
Manchester City is er na lange onderhandelingen in geslaagd de uitleenbeurt van Frank Lampard (36) tot het einde van het seizoen te verlengen. Lampard is eigendom van New York City en de deal met City verliep om middernacht. Door de verlengde uitleenbeurt kan Lampard morgen spelen tegen Sunderland. Hij blijft dus een ploegmaat van Vincent Kompany tot het einde van het seizoen en zal het begin van het nieuwe seizoen in de MLS met NY City moeten missen.

Afgelopen zomer vertrok Frank Lampard bij Chelsea om verrassend over te stappen naar New York City. Nog verrassender was Lampards snelle terugkeer naar de Premier League, op uitleenbasis naar Manchester City, uitgerekend de grootste titelconcurrent van Chelsea.

In 17 matchen scoorde Lampard al zes goals voor City. Hij kan dus tot het einde van het seizoen blijven scoren voor Kompany en co. Sportief directeur Claudio Reyna van New York City is er gerust in dat Lampard nadien wel definitief overstrapt naar zijn club. "Hij wil echt bij ons komen spelen eens zijn taak in Engeland erop zit. Wanneer hij bij ons zal aankomen, zal hij meteen als een vaste basisspeler kunnen spelen, aangezien hij op het hoogste niveau is blijven voetballen."