Lamah en Dallas grijpen leidersplaats in Western Conference

AFP
FC Dallas heeft afgelopen nacht op de tiende speeldag van de Major League of Soccer (MLS) een makkelijke 0-3 zege geboekt bij Real Salt Lake. Het team van Roland Lamah, die na de pauze in de kleedkamers bleef, komt zo op kop in de Western Conference.

Goals van Urruti (3. en 90.+1) en Hedges (67.) zorgden voor een makkelijke zege voor Dallas. De Texanen verloren nog niet dit seizoen en komen met 18 punten op kop in de Western Conference. Dallas telt evenveel punten als Sporting Kansas City, maar heeft nog twee partijen te goed.

Andere MLS-Belgen
Jelle Van Damme moest bij LA Galaxy nog voor de rust het terrein verlaten na een tactische wissel. Galaxy haalde tegen Chicago Fire in de tweede helft een 0-2 achterstand op en speelde nog 2-2 gelijk. De bezoekers, met wereldkampioen Bastian Schweinsteiger tussen de lijnen, scoorden vroeg via Accam (13.) en Nikolic (16.), maar Steres (56.) en Dos Santos (65.) bezorgden Van Damme en co alsnog een punt. Galaxy kampeert in de Western Conference op een teleurstellende achtste plek, Chicago Fire staat zesde in de Eastern Conference.

Montréal Impact en Laurent Ciman boekten op bezoek bij DC United hun tweede zege van het seizoen (0-1). Ciman stond de hele partij centraal in de verdediging en zag Ballou na dertien minuten voor de enige treffer van de partij zorgen. Impact staat met tien punten tiende en voorlaatste in de Eastern Conference, DC United telt één puntje meer.