La Gazzetta: "Mertens wijst Dortmund af en wil bij Napoli blijven”, Duitse topclub ontkent dat interesse concreet was

Dries Mertens.
Photo News Dries Mertens.
Dries Mertens heeft een aanbod van Borussia Dortmund naast zich neergelegd en aast op een langer verblijf bij Napoli. Dat schrijft La Gazzetta Dello Sport vandaag. De Duitse topclub stelt echter dat de interesse in de Rode Duivel nooit concreet werd. 

Volgens de Italiaanse sportkrant had Mertens contacten met het bestuur van Dortmund, de club van Axel Witsel en Thorgan Hazard. Omdat het contract van de Rode Duivel in Napels volgende zomer afloopt, kan hij dan transfervrij vertrekken. La Gazzetta schrijft dat Mertens het aanbod van Dortmund heeft overwogen maar toch mikt op een nieuw contract bij Napoli, waar hij al sinds 2013 speelt en uitgroeide tot een clublegende. ‘Die Borussen’ zeggen echter dat Mertens nooit bovenaan hun lijstje stond en het louter om verkennende gesprekken ging. 

Gennaro Gattuso, de nieuwe coach van de Italiaanse topploeg, wil de aanvaller eveneens aan boord houden maar voorzitter De Laurentiis weigert in te gaan op de looneisen van de Leuvenaar. Er zou een nieuwe verbintenis van twee jaar aan dezelfde voorwaarden (4 miljoen per seizoen) op tafel liggen, terwijl Mertens op zijn 32ste op een laatste dik(ker) contract mikt. De Laurentiis houdt zijn been echter stijf.

Dries Mertens.
EPA Dries Mertens.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • paul janssen

    Toen ik werkte had ik 0,6 % van dat bedrag per jaar, premies en overuren bijgeteld. En dan zeiden ze dat de metaal goed betaald.

  • Gunther Serneels

    Verdienen die voetballers al niet meer dan genoeg?!Tekenen zou ik zeggen!!