Kylian Mbappé, amper 18 jaar en op weg om heel Europa te veroveren, maar wie is de nieuwe Champions League-sensatie?

Man United, Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Barça,...

photo_news
Een jaar geleden was hij 1 miljoen waard. En nu? Wie zal het zeggen. The sky lijkt wel the limit voor Kylian Mbappé, de Franse spits van AS Monaco die op zijn achttiende al is uitgeroepen tot dé sensatie van de Champions League.

Kylian Mbappé stond al op de voorpagina van elke grote (sport)krant. Omdat Man United hem wil. Of Chelsea. Omdat Arsène Wenger hem de hemel in prees. Omdat Real Madrid een bod van 100 miljoen euro zou uitbrengen. Omdat Barcelona voor hem zou zijn gevallen. Zijn naam neemt een ongekende vlucht en met hem ook zijn marktwaarde. Was de Franse spits een jaar geleden nog één miljoen waard, dan durft niemand nu nog een grens stellen. France Football schatte Mbappé, die nog tot juni 2019 onder contract ligt bij Monaco, op 30 miljoen euro, maar dat noemt makelaar Philippe Fiorentino mager. "Wie kan nu zeggen voor hoeveel Mbappé verkocht raakt? Het volstaat dat een club bereid is om zijn portefeuille open te trekken om zijn prijs snel te doen oplopen. Wat heeft hij minder dan Martial had toen die naar Man United trok? Op vlak van ervaring, van potentieel, van talent? Niets. Ik sluit niet uit dat hij 80 miljoen euro of meer kan opbrengen."


Hij wordt wel eens de nieuwe Thierry Henry genoemd, maar wie deze jonge Fransman is en welke records hij al brak leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro!