Kurzuwa tekent voor 5 jaar bij Paris Saint-Germain

Twitter PSG
De Franse verdediger Layvin Kurzawa verlaat AS Monaco om bij Paris Saint-Germain aan de slag te gaan. Dat maakte de Franse landskampioen vandaag officieel. Kurzawa slaagde voor zijn medische testen en tekent een overeenkomst voor vijf jaar in het Parc des Princes.

"Ik ben heel tevreden dat ik deel mag uitmaken van dit ambitieuze project. Ik zal hier leren van spelers die behoren tot de besten van de wereld. Dit is een nieuwe stap in mijn carrière", reageert de linksachter op de website van zijn nieuwe club. "Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd in het mythische Parc des Princes te spelen en de fans van PSG prijzen te bezorgen."

De 22-jarige Kurzawa is een tweevoudig Frans international die uit de jeugdreeksen van Monaco komt en er eind 2010 in het eerste elftal debuteerde. Bij PSG moet hij de vervanger worden van Lucas Digne, die aan het AS Roma van Radja Nainggolan uitgeleend wordt. Volgens de pers zou Kurzawa ongeveer 24 miljoen euro gekost hebben. De Monegasken misten dinsdag ondanks een 2-1 zege tegen Valencia de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League en moeten bijgevolg spelers verkopen om het budget rond te krijgen.

Voor PSG is het de vierde inkomende zomertransfer. Eerder tekenden ook Benjamin Stambouli (Tottenham), Angel Di Mario (Manchester United) en Kevin Trapp (Frankfurt) een contract bij de Franse topclub.