Krijgt sprookje Leicester binnenkort navolging in Duitsland? RB Leipzig verrast alvast iedereen

AP
Red Bull Leipzig is dé sensatie in de Bundesliga dit seizoen. De promovendus is nog altijd ongeslagen en hees zich vandaag na een eenvoudige 3-1 zege tegen Mainz naast leider Bayern München. Beide ploegen tellen na 10 speeldagen 24 punten.

RB Leipzig is een bijzonder vreemde eend in de Duitse bijt. De Oost-Duitse club werd pas opgericht in 2009 en verzekerde zich vorig jaar van promotie naar de Bundesliga door tweede te eindigen in de tweede klasse. Van de eerste negen speeldagen verloor Leipzig er nog geen enkele. Het pakte zelfs de scalp van Dortmund (1-0) en schreef vorig weekend zelfs een klein stukje voetbalgeschiedenis (0-2 zege bij Darmstadt). Het was de eerste keer in de geschiedenis van het Duitse voetbal dat een promovendus in zijn eerste negen competitiewedstrijden niet wist te verliezen.

Ook Mainz geen partij
Vandaag kreeg het Mainz - dat donderdag nog een 6-1 pandoering kreeg van Anderlecht - over de vloer. Al bij de pauze had Leipzig op zak, want Werner (2x) en Forsberg zorgde voor de 3-0 ruststand. De bezoekers maakten niet al te veel klaar, maar wisten in een overbodige tweede helft nog wel de eerredder tegen de netten te prikken. Bell zorgde voor de 3-1 eindstand. De manschappen van coach Hasenhuttl prijken zo met een perfect rapport van 15 op 15 plots naast leider Bayern München. Volgende week trekt Leipzig naar Bayer Leverkusen.

EPA
AFP
AFP


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00