Kompany trekt ook aan het langste eind tegen Lukaku, 0-2

AFP
Manchester City blijft ook na drie speeldagen met een perfect rapport prijken. Kompany en co omzeilden vanmiddag ook de lastige verplaatsing naar Everton, 0-2. Lukaku kwam namens de thuisploeg dicht bij een goal, maar eerst werd zijn doelpunt terecht afgevlagd voor buitenspel en vervolgens trof de Rode Duivel de lat. Na de pauze zette Kolarov de bezoekers op rozen. Nasri besliste in het slot - na een heerlijke no look pass van Touré - de match.

Beide coaches wijzigden niets aan hun elftallen en daar was een reden voor. Manchester City blikte vorig weekend kampioen Chelsea in (3-0), terwijl Everton ook al met dezelfde cijfers de volle buit pakte op het veld van Southampton. Dat betekende dus geen Kevin Mirallas bij 'The Toffees', wel man-in-vorm Romelu Lukaku (die vorige week twee keer het net vond).

Lukaku treft de lat
'The Citizens' startten furieus aan de partij. Howard moest meteen zijn kunnen etaleren op schoten van Aguëro (2x) en Silva. Het was pompen of verzuipen voor Everton, maar City slaagde er niet in de score te openen. Mede omdat Sterling knullig naast de bal trapte op een subliem passje van Silva. Daarna kwamen 'The Toffees' beter in de wedstrijd. Lukaku prikte in twee tijden de 1-0 tegen het net, maar stond een teen buitenspel. De vlag ging terecht de hoogte in. De bezoekers waren gewaarschuwd, maar geraakten amper nog aan de overkant. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Lukaku, maar de vrije trap van de Rode Duivel scheerde de lat.

AFP
PHOTO_NEWS
GETTY
GETTY

Kolarov breekt de ban
De start van de tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste. Manchester City stormde naar voren en Everton kreunde onder de druk. Navas jaste het leer al meteen snoeihard tegen de paal. 'The Toffees' leken opnieuw te overleven, maar net dan sloeg City genadeloos toe. Sterling vond Kolarov aan de linkerkant en die verschalkte Howard in de korte hoek, 0-1 op het uur. 'The Citizens' tankten vertrouwen en Navas kreeg een prima kans om de score te verdubbelen, maar de Spanjaard talmde te lang en besloot vervolgens op Howard.

Nasri met heerlijke goal
Everton probeerde wel nog wat terug te doen, maar botste telkens op Kompany. De Rode Duivel sprong eerst zijn verdediging bij om dreigend gevaar van Lukaku onschadelijk te maken en niet veel later redde hij een kopbal van Barry op de lijn - Hart was geklopt -. Een belangrijke ingreep, want in het absolute slot deed invaller Nasri de boeken toe, en hoe?! Touré bediende de Fransman met een heerlijke no look pass en Nasri rondde al even fraai af met een lobballetje over Howard, 0-2.

City blijft zo na drie speeldagen helemaal bovenaan de stand prijken met 9 op 9. Bovendien incasseerden Kompany en co nog geen enkel tegendoelpunt. 0-3, 3-0 en 0-2 zijn de impressionante uitslagen.

GETTY
GETTY
AFP
AFP
AFP