Kompany geeft blik achter de schermen bij veelbesproken transfer: "Plots zat ik in donker hoekje van één of ander hotel"

rv/Photo news
Vincent Kompany maakte precies tien jaar geleden de overstap van het Duitse Hamburg naar Manchester City. De relatie tussen Kompany en HSV was wat verzuurd geraakt, waardoor de verdediger ondanks een nog lopend contract richting Engeland mocht trekken. De inmiddels 32-jarige Rode Duivel groeide over het Kanaal uit tot absolute sterkhouder, en veroverde met City onder meer drie Premier League-titels. 

Op de Twitter-pagina van Manchester City komt Kompany nog eens terug op zijn transfer. "Er was is eigenlijk niets buitengewoons aan het moment dat ik naar City ging", aldus de Rode Duivel. "Ik liet aan de voorzitter van Hamburg weten dat ik wilde vertrekken. De reden waren de problemen rond mijn deelname aan de Olympische Spelen. De voorzitter riep me in zijn kantoor, vroeg of ik nog wilde vertrekken en ik vertelde dat dat inderdaad het geval was. Plots zat ik dan in een donker hoekje in een of ander hotel in Hamburg en ik ontmoette een man die vertelde dat hij mij naar Manchester City kon loodsen en vanaf dan ging het heel snel."

Kompany had het ook onder meer over de moeilijkste tegenstander die hij in Engeland al tegenover zich kreeg en hoe het is om 'Derby Day' te beleven:

City complimenteert aanvoerder

"Als captain op het veld en ambassadeur ernaast is hij een voortdurend toonbeeld van intelligentie, leiderschap en kracht", looft ook Manchester zelf haar verdediger uitgebreid op Twitter en de clubwebsite. "Zijn prestaties op het veld waren altijd briljant en onderstrepen zijn voetbaltalent", klinkt het. "Weinig verdedigers kunnen in het Premier League-tijdperk zeggen hetzelfde niveau te hebben gehaald. Iedereen bij City wil Vincent bedanken voor zijn tien jaar van dienst en we wensen hem het allerbeste voor het vervolg van zijn carrière hier."

“Het is moeilijk om mijn tien jaar hier in een paar woorden te vatten, maar ik ben extreem trots dat ik deel mag uitmaken van een speciale trip", vertelde Kompany maandag in deze krant. "De supporters zijn nog altijd dezelfde, maar de club is op alle vlakken enorm geëvolueerd. In drie verschillende etappes. Van het leiderschap met de nieuwe eigenaars onder Mark Hughes, de transitie onder Roberto Mancini en Manuel Pellegrini tot een nieuwe fase onder Pep Guardiola.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Luyten

  Zou toch voor zijn palmares willen tekenen.

 • pierre dony

  Vlaamse muggezifsters!! Beste verdediger die we ooit gehad hebben

 • HUGO VERLOT

  Hoeveel jaren stond hij met blessures langs de kant.

 • HUGO VERLOT

  Hoeveel jaren stond hij met blessures langs de kant.

 • Pierre Tube

  Zwaar overroepen. Van de 10 jaar in Engeland er 5 geblesseerd. Daarbij nooit een internationale prijs gewonnen. Een paar Engelse titels en FA cups, zo lopen er zoveel...