Kogel is door de kerk: Alderweireld voor één jaar naar Southampton

BELGA
Er is in Engeland flink slag geleverd om Toby Alderweireld. Liefst drie clubs uit de Premier League streden om de diensten van de 26-jarige Rode Duivel. Het is uiteindelijk Southampton geworden.

Sunderland had een overeenkomst met Atlético Madrid over de huur van Alderweireld voor één seizoen zonder aankoopoptie, maar raakte er uiteindelijk niet uit met Alderweireld zelf. Newcastle had er gisteren dan weer de hele dag goeie hoop op dat het Alderweireld beet had. Sportief directeur Graham Carr drong aan op zijn komst en Alderweireld leek wel zin te hebben in Newcastle. Maar gisteravond laat nam de transfersoap plots weer een andere wending.

Southampton, dat zich een week geleden als eerste Premier Leagueclub meldde voor de Rode Duivel, deed Atlético een voorstel dat alle andere overtrof. De club van Ronald Koeman overtuigde Atlético en Alderweireld, die een jaar op huurbasis naar de Engelse havenstad verhuist. In de late uurtjes kwam het tot een akkoord tussen alle partijen, zodat Toby Alderweireld zich vandaag zonder transferzorgen bij de Rode Duivels kan melden voor de voorbereiding op de vriendschappelijke interland tegen Australië.

Photo News