KOERS KORT: Colombiaan Andres Nelson Soto juicht in Ronde van Madrid

Andres Nelson Soto.
rv Andres Nelson Soto.
Andres Nelson Soto heeft de tweede rit in de Ronde van Madrid (Spa/2.1) gewonnen. De Colombiaan van Caja Rural was in de sprint sneller dan Carlos Barbero (Movistar) en Enrique Sanz (Euskadi-Murias). De Colombiaan Fabio Duarte (Manzana Postobon), zesde in de sprint, is de nieuwe leider.

Op dag twee kreeg het peloton een relatief vlakke etappe voor de wielen geschoven. Een tocht van 134,5 kilometer van Alcobendas naar San Sebastian de los Reyes, met onderweg drie cols van derde categorie. In een snel wedstrijdbegin duurde het een tijd voordat enkele vluchters zich konden losrukken. Uiteindelijk slaagden de Colombiaan Miguel Rubiano (Coldeportes Zenu Sello Rojo) en de Spanjaard Marcos Jurado (Efapel) erin afstand te nemen.

De voorsprong van het duo bleef beperkt en schommelde rond de minuut. Het signaal voor Jetse Bol (Manzana Postobon) en Luis Mas (Caja Rural) om een tegenaanval te plaatsen. De Nederlander en de Spanjaard maakten in volle finale de sprong naar de twee leiders, maar lang droeg de aanval niet. Movistar zag het gevaar en deed alles weer samensmelten op tien kilometer van de finish. Ook een wanhoopspoging van de Rus Dimitry Sokolov ging niet door en in de straten van San Sebastian de los Reyes sprintte Soto naar de zege, voor Barbero en Sanz. Domingos Gonçalves (Radio Popular Boavista) en Alexander Vdovin (Lokosphinx) vervolledigden de top vijf.

Fabio Duarte neemt de leiderstrui over van de Portugees Edgar Pinto (Vito-Feirense-BlackJack), winnaar van de openingsrit vrijdag, en start zondag als leider aan de slotrit van de Ronde van Madrid. Op het menu staat een veredeld criterium van 99,9 kilometer, verdeeld over 19 rondjes van 5,26 kilometer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.