Klungelende kampioen Leicester City bevestigt vertrouwen in Ranieri

Getty Images
Na het droomseizoen van vorig jaar, is het vechten tegen degradatie voor Leicester City. Claudio Ranieri ligt erg dan ook onder vuur, maar lijkt voorlopig niet voor zijn job te moeten vrezen. Op de website van de Foxes bevestigt de club zijn "onveranderde vertrouwen" in de 65-jarige Italiaan.

Ranieri zorgde vorig seizoen met Leicester voor stuntwerk door de club naar een allereerste landstitel te leiden. Dit seizoen loopt het helemaal anders. Na 24 speeldagen verkeert Leicester als zestiende in het klassement in degradatiegevaar. Dit weekend volgde met 0-3 verlies tegen Manchester United een zoveelste teleurstelling, maar toch blijft het bestuur achter Ranieri staan.

"Iedereen binnen de club weet dat het vormpeil omhoog moet. Tegelijk is het zo dat de grote successen uit de voorbije jaren zijn gebaseerd op stabiliteit, samenhorigheid en de vastberadenheid om zelfs de grootste uitdagingen te overwinnen", luidt het. "De hele club staat en zal blijven staan achter zijn manager en zijn spelers. Samen gaan we de komende uitdagingen aan."

Leicester City doet het ondanks een teleurstellende seizoen wel nog goed in de Champions League. In de achtste finales spelen Jamie Vardy en co tegen Sevilla. In de groepsfase was de Engelse kampioen twee keer te sterk voor Club Brugge (0-3 & 2-1).