Klopp stapt niet op: "Het is net als een huwelijk"

REUTERS
Jürgen Klopp heeft trouw beloofd aan Borussia Dortmund. De Duitse topclub was jarenlang de voornaamste uitdager van Bayern München, maar is dit seizoen door een reeks blessures en een vormcrisis afgezakt naar de laatste plaats in de Bundesliga. Toch denkt Klopp niet aan opstappen. "Het is net als een huwelijk. In goede en slechte tijden vecht je samen door'', zei de 47-jarige Duitser, die zondag met zijn geplaagde elftal verloor bij Eintracht Frankfurt (2-0).

Opvallend genoeg gaat het Dortmund in de Champions League wel voor de wind. De ploeg van Klopp heeft zich al verzekerd van een plek in de achtste finales. "Ik ben een betere trainer dan in 2012, toen we voor de tweede keer op rij landskampioen werden. Het probleem is alleen dat je dat niet kunt zien op de ranglijst van de Bundesliga'', zei Klopp. "Ik heb nooit het idee gehad dat het mij altijd voor de wind zou gaan, dat gebeurt niemand. Ik loop dus niet weg voor de problemen die we hebben."

Het is echter nog afwachten of ook het bestuur van Dortmund nog zoveel vertrouwen heeft in Klopp. Vrijdag ontvangen 'Die Borussen' in het eigen Signal Iduna Park middenmotor Hoffenheim. Een zege lijkt stilaan een must.