Klopp mag zich officieel nieuwe manager Liverpool noemen

Zwaait deze Klopp voortaan de plak op Anfield Road?
EPA Zwaait deze Klopp voortaan de plak op Anfield Road?
De Engelse topclub Liverpool zou morgen om 11 uur Belgische tijd met groot nieuws komen, maar 'The Reds' konden blijkbaar niet wachten: Jürgen Klopp mag zich nu al officieel trainer van Christian Benteke, Simon Mignolet en Divock Origi noemen.

Liverpool was op zoek naar een trainer na het ontslag van Brendan Rodgers. Die werd afgelopen zondag aan de deur gezet na een reeks tegenvallende resultaten. De 42-jarige Rodgers was sinds juni 2012 coach van Liverpool, dat hij twee jaar later naar de tweede plaats in de Premier League leidde.

Verbintenis voor drie jaar
Jürgen Klopp (48) zit zonder job sinds hij eind mei na een ambtsperiode van zeven jaar Borussia Dortmund verliet. Volgens de BBC bereikte Klopp met het bestuur van 'The Reds' een akkoord over een contract voor drie seizoenen. De Duitser werd bovendien ook al in Liverpool gesignaleerd en intussen is de kogel dus door de kerk.

De club van Rode Duivels Simon Mignolet, Divock Origi en Christian Benteke staat na acht speeldagen in de Premier League op een teleurstellende tiende plaats met 12 punten.