Klopp komt met uitstekend nieuws over Origi

EPA
Het is niet ondenkbaar dat Rode Duivel en Liverpool-spits Divock Origi fit raakt voor de Europa League-finale van woensdag 18 mei in het Zwitserse Basel tegen de Spaanse titelverdediger FC Sevilla. Dat heeft Liverpool-coach Jürgen Klopp laten weten op de website van de Reds.

Divock Origi liep op 20 april een ernstige blessure op in de derby tegen Everton (4-0). Hij werd toen kort na de pauze vol op de enkel geraakt door Everton-verdediger Ramiro Funes Mori, die rood kreeg voor die overtreding. Meteen werd er gevreesd voor het EK, uit onderzoek bleek echter dat drie à vier weken revalidatie zouden volstaan om weer speelklaar te raken.

"Divock ligt voor op schema en de medische staf bekijkt alles dag per dag. Hij heeft al zijn wederoptreden op het trainingsveld gemaakt. Hij loopt en geeft pasjes, al traint hij nog niet met de groep. We bekijken het dag per dag, we moeten nu geen beslissing nemen", aldus de Duitser. "Hij is sneller terug dan we dachten, de kinesisten en coaches hebben goed gewerkt. We mogen echter niets forceren, het valt af te wachten of hij er volgende woensdag bij is."

Het is dus niet ondenkbaar dat Origi naast collega-Rode Duivels Simon Mignolet en Christian Benteke mee naar Zwitserland afreist. Donderdag maakt bondscoach Marc Wilmots zijn EK-selectie bekend, de naam van Origi staat normaal gezien op zijn lijstje.

EPA
AP
AFP