Klopp dreigt Liverpool uit League Cup te halen, of spelen ze straks twee matchen op één avond?

AP
Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft na afloop van de met strafschoppen gewonnen achtste finale in de Engelse League Cup tegen Arsenal verrassend uitgehaald op de persconferentie. 

De Duitser onderlijnde dat Liverpool de kwartfinales van het tweede bekertoernooi in Engeland in december niet kan afwerken, omdat het dan deelneemt aan het WK voor clubs in Qatar, waar Liverpool als winnaar van de Champions League aan meedoet. "Als er geen oplossing uit de bus komt, trekken we ons terug", liet hij noteren. Inmiddels zat Liverpool volgens de ‘Daily Telegraph’ samen met de Engelse voetbalbond (FA). Een mogelijke optie is dat de ‘Reds' in de Carabao Cup op 17 of 18 spelen met een team met jongelingen, terwijl de A-ploeg dan tegelijkertijd aantreedt op het WK voor clubs.

Photo News

"Wij mogen niet het slachtoffer zijn van dit probleem", oordeelde Klopp gisteren na de spectaculaire 5-5 (5-4 na penalty's). "De FIFA heeft bepaald dat we in december naar Qatar moeten voor het WK, dus doen we dat. De Premier League verplicht ons uit te komen in de Premier League en daar is geen twijfel over. Maar de League Cup... als er geen geschikte andere datum wordt gevonden, dan spelen we niet en moet een andere club onze plaats maar innemen. Dan gaat ofwel onze volgende tegenstander rechtstreeks door naar de halve finales, ofwel neemt Arsenal onze plaats in. De kalendermakers die in het begin van het seizoen het wedstrijdprogramma opstelden, hadden er rekening mee moeten houden dat wij op dat moment in Qatar zijn. Ik hoop dat ze nu alsnog een oplossing vinden. Wij houden ons niet met de kwestie bezig. We wilden winnen vandaag en we hebben dat gedaan. Maar als er geen geschikte datum wordt gevonden - en dan bedoel ik niet kerstdag om 3 uur 's nachts - dan eindigt het toernooi hier voor ons.”

De wedstrijd tussen Liverpool en Arsenal werd een waar doelpuntenfestijn. Na negentig minuten stond er op Anfield 5-5 op het scorebord tegen Arsenal, de laatste twee treffers van de thuisploeg nam Divock Origi voor zijn rekening. De thuisploeg nam daarna de strafschoppen net iets beter: 5-4. Namens de bezoekers miste Dani Ceballos, terwijl Origi raak trof voor Liverpool. 

AFP

De loting voor de kwartfinales van de League Cup leverde geen topaffiches op. Manchester City trekt naar derdeklasser Oxford United. Stadsgenoot Manchester United ontvangt op Old Trafford vierdeklasser Colchester United. Leicester City wacht de lastige verplaatsing naar Everton. Competitieleider Liverpool moet naar Aston Villa, al is het dus afwachten of de Reds ook effectief naar Villa Park zullen trekken. De kwartfinales worden op 17 en 18 december afgewerkt.

Kwartfinales:

Oxford United (III) - Manchester City

Manchester United - Colchester United (IV)

Aston Villa - Liverpool

Everton - Leicester City
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.