Kljestan voorgesteld: "WK in Rusland halen is mijn doel"

Twitter
Sacha Kljestan is gisteren op een persconferentie voorgesteld bij zijn nieuwe werkgever New York Red Bulls. De ex-speler van Anderlecht gaat in de Major League Soccer (MLS) aan de slag in de hoop er kampioen te worden, iets wat de club tot dusver in 19 seizoenen niet gelukt is. "Ik wil de fans trots maken, de sportieve uitdaging is wat mij het meest aantrok."

Technisch directeur Ali Curtis hoopt dat Kljestan het team zal leiden met zijn tonnen ervaring. "We zochten een speler met zijn speelstijl, maar belangrijker is dat Sacha een geweldige vent is met een sterke persoonlijkheid." Met de komst van Kljestan proberen ze het vertrek van sterspelers Thierry Henry en Tim Cahill op te vangen.

Gemotiveerd
Coach Jesse Marsch, met wie Kljestan nog samenspeelde bij Chivas USA, wil hem immers uitspelen als aanvallende middenvelder. Bij Anderlecht moest hij vooral controlerende taken uitvoeren. De 29-jarige Amerikaan hoopt dat zijn transfer hem zal helpen om opnieuw in beeld te komen bij de nationale ploeg. "Ik hoop te bewijzen dat ik een van de beste middenvelders van de MLS ben, en er op het WK van 2018 in Rusland opnieuw bij te zijn. Ik ben nog steeds zeer gemotiveerd." Bekijk de volledige persconferentie onder dit artikel.

Carrière bij Anderlecht
Anderlecht nam destijds de 29-jarige Kljestan, 46 keer Amerikaans international, in 2010 over van het Amerikaanse Chivas. In vierenhalf seizoen droeg hij 180 keer het shirt van de Brusselaars en scoorde hij 25 doelpunten. De Amerikaan speelde vijf jaar voor paars-wit, hij won drie landstitels en vier Supercups in België.

PHOTO_NEWS