Klacht voor verkrachting tegen Cristiano Ronaldo blijft behouden

Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga.
RV/Reuters Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga.
De klacht voor verkrachting tegen Cristiano Ronaldo blijft behouden, zo bevestigde de advocate van Kathryn Mayorga aan het Franse nieuwsagentschap AFP. Mayorga is de jonge vrouw die de Portugese stervoetballer ervan beschuldigt haar te hebben verkracht in een hotelkamer in het Amerikaanse Las Vegas (Nevada) in 2009.

“De beschuldigingen werden dus niet ingetrokken. We hebben enkel onze klacht bij de staatsrechtbank van Nevada ingetrokken, omdat we klacht hebben ingediend bij een federale rechtbank”, aldus advocate Larissa Drohobyczer.

In de herfst van vorig jaar werd het onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak in 2009, waarbij topvoetballer Cristiano Ronaldo betrokken zou zijn geweest, heropend door de politie van Las Vegas, na berichtgeving in Der Spiegel. In het Duitse magazine kwam Mayorga voor het eerst met haar verhaal naar buiten. 

Nadat de Portugese stervoetballer haar in 2009 zou verkracht hebben, betaalde hij haar naar verluidt 375.000 dollar (ongeveer 324.000 euro) opdat ze zou zwijgen over de bewuste nacht. De superster ontkent de aantijgingen en stelt dat de seks met wederzijdse instemming gebeurde. 

Cristiano Ronaldo met Kathryn Mayorga in 2009.
AP Cristiano Ronaldo met Kathryn Mayorga in 2009.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Het is niet mooi wat ze doet. Maar aan de andere kant, als er bewijs is . Mag ze die verwende playboy een goed lesje geven . Als hij miljoenen kan spenderen aan zijn kinderdroom, dure auto's , dan kan die vergoeding er ook wel af. Anders , de gevangenis in.

 • Nicky Wellekens

  Aangezien we geen getuigen waren is dit moeilijk om hierover te oordelen. Is het niet beter preventief te zijn en dergelijks te voorkomen? Ikzelf ben voorstander van trouwen. P.S. Seks stelt niets voor, de liefde bedrijven daarentegen is dag en nacht verschil. Laten we hopen dat beiden in vrede kunnen verder leven.

 • Andy Verachtert

  Graag een schriftelijke wederzijdse toelating voor sex op papier en op voorhand, zodat dit soort onzin eens eindelijk uit de wereld geraakt.

 • Abderrahim Elangouri

  Iedereen weet toch als je een in kamer met 2 in een hotel ligt,dat dat is om te kaarten!!!

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Nog maar eens een mooi voorbeeld als je rijk bent mag je alles doen top advocaten zorgen er wel voor dat het in de doofpot gaat het is altijd zo geweest en zal zo blijven indien er niks was gebeurt was gebeurt zou ze zijn aangeklaagd voor eerroof