Kevin De Bruyne: "Give me the ball, you motherfucker"

Een video van de bewuste fase is alleen vanuit Duitsland te bekijken.
Bild Een video van de bewuste fase is alleen vanuit Duitsland te bekijken.
In het heetst van de strijd heeft Kevin De Bruyne zich dinsdagavond in Frankfurt even van zijn smalste kant laten zien. In minuut 86, bij een 1-0 achterstand, blafte de Rode Duivel een ballenjongen die talmde in het Engels toe: 'Give me the ball, you motherfucker!'. Bild smeert het incident breed uit, De Bruyne wil zich bij de jongen met een gehandtekend shirt excuseren.

Het zat Wolfsburg niet mee in Frankfurt. In een zoutloze partij kreeg het een tegengoal tegen, waarna de gelijkmaker van Bas Dost na voorbereiding van De Bruyne onterecht wegens buitenspel werd afgekeurd. Heel wat frustratie dus bij onze landgenoot, toen hij in de absolute slotfase met een inworp het spel snel wou hervatten. Dat was echter buiten de ballenjongen gerekend, waarna De Bruyne vlak voor de thuisfans -en duidelijk hoorbaar in de stadionmicrofoon- even aan het schelden ging.

Lieve en brave jongen?
Het was Jürgen Hickert, coach van de U16 van Frankfurt en verantwoordelijk voor de ballenjongens, die het incident aankaartte. "Het is soms wraakroepend wat vele toppers in de Bundesliga naar mijn jongens roepen. Ze zouden een voorbeeld voor de jongeren moeten zijn, maar daar heb ik toch mijn vragen bij. Zeker zij die thuis kinderen hebben, zouden toch slimmer mogen zijn. Als ik dan lees dat 'Herr Allofs' (sportief directeur van Wolfsburg, nvdr) zegt dat De Bruyne een lieve en brave jongen is, dan zakt mijn broek toch wel even af. Hij mag het er met De Bruyne eens over hebben."
 
Stadionspeaker
Diezelfde Hickert zag hoe De Bruyne er ook al bij de pauze heetgebakerd bij liep. Toen beide ploegen de kleedkamer opzochten, trapte De Bruyne woedend een bal richting dugout, waarbij hij maar nipt stadionspeaker Andree Rothe miste. "Gelukkig vloog de bal net onder zijn stoel", aldus Rickert. Uiteindelijk behaalde De Bruyne nog wel zijn gram, toen hij enkele minuten na zijn scheldtirade alsnog de verdiende gelijkmaker binnentrapte. Zijn zesde goal dit seizoen.

Geconfronteerd met de feiten, gaf De Bruyne toe dat hij dat scheldwoord "in het heetst van de strijd" inderdaad gezegd had. Hij wil zich nu bij de jeugdspeler van Franfkurt excuseren met een gehandtekend shirt. Het incident doet wat terugdenken aan een zekere Swansea - Chelsea begin 2013, toen Eden Hazard in een bekermatch een ballenjongen die op de bal ging liggen een trap verkocht in de onderbuik en daarvoor rood kreeg.

Ben jij trouwens al fan van HLN Sport op Facebook? En Twitter en Instagram? Zoniet, volg ze hieronder snel en wees als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste sportnieuws!
HLN Sport (Instagram)
HLN Sport (Facebook)
HLN Sport (Twitter)
HLN Voetbal (Facebook)