Exclusief voor abonnees

Kennismaking met de coach van Lukaku: Antonio Conte, de teek op de huid van zijn spelers

AFP
De opgespannen biceps. Het gewichtheffertje. Het joggende mannetje. In WhatsApp-conversaties houdt Antonio Conte wel van een emoji, ook het gezichtje met de lachtranen. Als het om voetbal gaat, is het doorgaans wel bittere ernst. Romelu Lukaku (26) bereidt zich best voor om te lijden. Get ready to suffer.

Een bombardement van boodschappen en instructies voor zijn spelers. Wie ooit achter de schermen heeft kunnen piepen in Kamp Conte kent ze: de A4's en A5's die op de muur kleven met de belangrijkste punten in kleur gezet met een markeerstift, één van zijn meest geliefde attributen.

Komt Romelu Lukaku op zijn eerste dag bij Inter wellicht ook tegen: de lijst van alle A-kernspelers met het vetpercentage, hydratatie, het gewicht en het cijfer voor de fysieke conditie. Met daaronder: de waarden in het rood moeten beter. Bij Eden Hazard bij Chelsea was het destijds niet zozeer zijn gewicht dat een kleurtje had, wel moest er in de buikzone een laagje vet af. En zo is het bij elke speler wel wat. In Engeland maakte Conte komaf met pizza, ketchup, koolzuurhoudende drankjes en snoepgoed. 

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00