Kemphanen Neymar en Bacca krijgen rood na affluiten, Brazilië onderuit

EPA
Colombia heeft verrassend met 1-0 gewonnen van Brazilië in de Copa América. Verdediger Jeison Murillo maakte in het Chileense Santiago het beslissende doelpunt in de 36ste minuut van de wedstrijd. Neymar en Carlos Bacca (ex-Club Brugge) kregen na affluiten rood na een opstootje.

Colombia was de betere ploeg, maar Roberto Firmino had de stand gelijk kunnen trekken in de tweede helft. Hij miste echter een gouden kans door de bal over een leeg doel te schieten. Na affluiten gingen de poppetjes aan het dansen nadat Neymar de bal hard naar Armero trapte en vervolgens een hoofdbeweging maakte richting doelpuntenmaker Murillo. Bacca kwam tussenbeide en trakteerde Neymar op een stevige duw. Beiden zagen rood.

Colombia maakte met de overwinning een einde aan de Braziliaanse zegereeks. De ploeg had de afgelopen elf wedstrijden gewonnen. Door de winst van Colombia ligt groep C helemaal open. Brazilië, Colombia en Venezuela hebben elk drie punten. Venezuela heeft nog wel een match te goed en treft vandaag Peru. Op de laatste speeldag (op 21 juni) staan Brazilië-Venezuela en Colombia-Peru op het programma. Brazilië kan dan wel geen beroep doen op sterspeler Neymar.
   
Schim

De Braziliaanse bondscoach Dunga had het na afloop vooral over de rol van de Chileense scheidsrechter Enrique Osses. "Het is nooit goed als we het aan het eind van een wedstrijd moeten hebben over de scheidsrechter'', reageerde hij.

Neymar was tegen Colombia nog geen schim van de voetballer die zijn ploeg tegen Peru naar de zege leidde. Maar Dunga kon nog niet zeggen hoe hij zich zonder de aanvaller gaat voorbereiden op de cruciale laatste groepswedstrijd. "Daar zullen we later over nadenken. We hebben eerder wedstrijden zonder Neymar gespeeld."

AFP
REUTERS
EPA
EPA
REUTERS
De Colombiaanse verdediger Murillo viert zijn doelpunt.
EPA De Colombiaanse verdediger Murillo viert zijn doelpunt.
De Colombiaanse voetballers vieren de overwinning op Brazilië.
REUTERS De Colombiaanse voetballers vieren de overwinning op Brazilië.
EPA
EPA