Julio César Baldivieso nieuwe bondscoach Bolivia

Photonews
De Boliviaan Julio César Baldivieso is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Bolivia. Dat heeft de Boliviaanse nationale voetbalbond vandaag laten weten.

De chaos binnen de bond is zo helemaal compleet, want amper dertien dagen geleden werd de Spanjaard Miguel Angel Portugal nog aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij volgde de Boliviaan Mauricio Soria op, die na een meningsverschil over zijn loon moest opstappen na de Copa America in Chili, waar Bolivia in de kwartfinales werd uitgeschakeld. De aanstelling van Portugal botste echter op verzet van de clubs uit de Boliviaanse competitie en dus werd er voor een andere coach geopteerd.

Plaatsen voor WK 2018
De nieuwe bondscoach moet Bolivia trachten te plaatsen voor de eindronde van het WK 2018 in Rusland. Op 9 oktober wacht een eerste duel met Uruguay. Bolivia was er voor het laatst bij op een WK in 1994 in de Verenigde Staten. Toen moest het land na een 1 op 9 in de groepsfase weer naar huis. De 43-jarige Baldivieso was er toen nog bij als speler.